Posta Romana a castigat miercuri un contract a carui valoare estimata fara TVA este cuprinsa intre 25 de milioane lei si 37,5 milioane lei, care consta in servicii de prezentare, prelucrare si expediere a actelor de procedura pentru instantele judecatoresti de pe întreg teritoriul tarii, au declarat pentru HotNews.ro oficiali ai Postei Romane. Datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) indica faptul ca la aceasta licitatie a mai depus oferta si PostMaster, unul dintre liderii operatorilor alternativi de servicii postale din Romania, preluat integral la sfarsitul anului trecut de Grupul Austrian Post.

Ministerul de Justitie a lansat aceasta licitatie in luna martie 2013, iar termenul de deschidere a ofertelor a fost 9 mai 2013. Durata contractului este de 8 luni incepand de la data atribuirii acestuia.

Informatia ca Posta Romana a castigat acest contract a fost data in premiera de Mediafax.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania avand 32.124 angajati, conform datelor transmise Ministerului Finantelor Publice.

Autoritatile vor sa privatizeze in acest an operatorul national postal, pentru care asteapta oferte pana la finele lunii mai.