Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va relua procesul de selectie a unui consultant in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare de actiuni pe piata de capital a pachetului pe care statul roman il detine in cadrul Romtelecom, deoarece contractul de consultanta a expirat, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Contractul a fost incheiat in luna august a anului trecut, avand o durata de valabilitate de noua luni.

Potrivit Capitolului VIII din acest contract, durata acestuia a fost stabilita la 9 luni de la data semnarii de catre toate partile contractante. Reprezentantii Ministerului si ai Credit Suisse Securities (Europe) au agreat ca acest contract a incetat sa mai produca efecte juridice, ca urmare a expirarii duratei lui de valabilitate, in conformitate cu Capitolul XX, art. 57, lit. i.

In acelasi timp, ambele parti au convenit ca nu au nici un fel de pretentii de la cealalta parte decurgand din incheierea si executarea acestui contract.

Contractul de consultanta si servicii financiare a fost incheiat in vederea realizarii ofertei publice initiale secundare de valori mobiliare a MCTI, constand in vanzarea a pana la 45,98972% din actiunile Romtelecom, detinute de statul roman prin MCTI, inclusiv a asistarii acestuia in procesul de listare pe piata bursiera interna si internationala si a efectuarii tuturor activitatilor specifice acestor actiuni.