​Microsoft a discutat recent cu Nokia in privinta cumpararii diviziei de telefoane mobile a producatorului finlandez, discutii care insa s-au impotmolit si cel mai probabil nu se vor relua, a relatat miercuri in editia online Wall Street Journal (WSJ), informeaza Reuters. Conform unor surse familiare procesului, citate de WSJ, 'discutii avansate' asupra unei tranzactii au avut loc chiar in aceasta luna. Microsoft ar fi renuntat la tranzatie datorita pretului si a cotei de piata in scadere a Nokia in fata rivalilor asiatici. Oficialii ameblor companii au refuzat sa comenteze.

Toate smartphone-urile Nokia folosesc exclusiv sistemul de operare Windows Phone al Microsoft, conform unui acord incheiat in urma cu doi ani de cele doua companii.

Marti, 18 iunie, Financial Times a publicat un articol, in care era citat seful diviziei de consumer business al Huawei, Richard Yu, spunand: "Luam in calcul astfel de achizitii; poate fuziunea creaza anumite sinergii dar depinde de dorinta Nokia. Noi suntem deschisi".

Cu o zi in urma, pe 19 iunie, Bill Plummer, vicepresedintele pentru afaceri externe al Huawei Technologies, a negat ca producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii ar avea planuri de a cumpara Nokia.