​Vodafone a decis sa cumpere cel mai mare operator de cablu TV din Germania, Kabel Deutschland, cu 7,7 miliarde euro (10 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achizitie a sa din 2007 si pana in prezent, informeaza Reuters. Contopirea celor doua companii va crea unul dintre cei mai mari operatori de comunicatii integrate (TV, internet si telefonie), cu venituri de 11,5 miliarde euro, iar la finalul tranzactiei Vodafone va avea 32,4 milioane clienti de telefonie mobila, 5 milioane de clienti de internet si 7,6 milioane de clienti TV in Germania.

Vodafone este la al doilea anunt privind achizitia unui operator de comunicatii fixe pe care il face in ultimele 12 luni, dupa ce pe 27 iulie 2012 anunta preluarea Cable & Wireless Worldwide.

Vodafone a anuntat ca ofera 87 euro pe fiecare actiune a Kabel Deutschland. Surse apropiate procesului, citate de Bloomberg, spun ca Vodafone a urcat pretul ofertei dupa ce Liberty Global (n.a proprietarul UPC Romania) ar fi oferit 85 de euro pe actiune pentru Kabel Deutschland.

Daca Liberty Global sau alt competitor va face o oferta mai mare, Vodafone poate sa-si adapteze oferta, a comunicat operatorul britanic. Conducerea Kabel Deutschland s-ar putea teme ca o tranzactie cu Liberty Global ar putea intampina piedici din partea autoritatilor de reglementare. Kabel Deutschland a fost oprita de catre autoritatea de concurenta din Germania sa preia operatorul german de cablu Tele Columbus Group, in luna februarie din acest an.