Ministerul pentru Societatea Informationala reclama o lipsa acuta de personal: Ocuparea prin transfer la cerere a 31 de posturi de executie va preveni neindeplinirea sarcinilor de serviciu

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 27 iunie 2013, 12:08 Economie | Telecom

Posturi vacante in MSI
Foto: MSI
"In prezent, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) se confrunta cu o lipsa acuta de personal, pe fondul plecarii masive a functionarilor publici si a personalului contractual. Compartimente intregi sunt lipsite in totalitate de personal sau au un numar insuficient de angajati, raportat la posturile aprobate", au declarat pentru HotNews.ro oficialii MSI. Ministerul a transmis situatia la zi a structurii organizationale, cu precizarea ca 55 de posturi vacante nebugetate vor fi desfiintate, dupa ce HotNews.ro a scris ca in timp ce premierul Ponta anunta desfiintarea a circa 60.000 de posturi vacante din administratie, la Ministerul condus de Dan Nica se ocupa functiile vacante.

 • "Decizia de ocupare prin transfer la cerere a 31 de posturi de executie este menita a preveni situatia neindeplinirii sarcinilor de serviciu si a obiectivelor de interes public general, asa cum sunt prevazute prin HG 12/2009. Este de precizat ca numarul posturilor vacante care fac obiectul anuntului se incadreaza in numarul total de posturi bugetate aprobate la nivelul MSI, adica fara angajarea unor cheltuieli suplimentare.
 • Restul de 55 de posturi vacante nebugetate urmeaza a fi desfiintate, conform proiectului de Ordonanta privind stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale precum si pentru stabilirea numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la ministere si la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului", au precizat oficialii MSI.

Ministerul a transmis catre HotNews.ro si situatia structurii organizationale a MSI la data de 27 iunie 2013 (posturi de executie aprobate pe compartimente de specialitate, posturi ocupate):

 • "Serviciul Investitii si Achizitii Publice - din totalul de 8 posturi aprobate, 1 post ocupat
 • Serviciul Financiar Contabilitate - din totalul de 9 posturi aprobate, 3 posturi ocupate
 • Serviciul Management Resurse Umane - din totalul de 7 posturi aprobate, niciun post ocupat
 • Serviciul Juridic - din totalul de 8 posturi aprobate, 3 posturi ocupate
 • Directia Generala pentru Politici si Programe in domeniul Comunicatiilor si Societatii Informationale - Directia tehnica de specialitate a Ministerului - din totalul de  24 posturi aprobate, 5 posturi ocupate
 • Compartiment Administrativ - din totalul de 8 posturi aprobate, 3 posturi ocupate
 • Directia Afaceri Europene si Relatii Internationale - din totalul de 16 posturi aprobate, 14 posturi ocupate
 • Compartiment de Audit - din totalul de 2 posturi aprobate, niciun post ocupat
 • Compartiment de  Control - din totalul de 1 posturi aprobate, niciun post ocupat
 • Directia Pregatire si Monitorizare Proiecte in domeniul Comunicatiilor si Societatii Informationale - din totalul de 16 posturi aprobate, niciun post ocupat

Mentionam ca din numarul total de 12 posturi de conducere aprobate sunt ocupate 6 posturi.

 • In cadrul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din totalul de 64 posturi aprobate sunt ocupate 52 de posturi din care:
 • - 7 posturi de conducere aprobate, 1 post vacant
 • - 57 posturi de executie, 11 posturi vacante"

Citeste si: In timp ce premierul Ponta anunta desfiintarea a circa 60.000 de posturi vacante din administratie, la Ministerul condus de Dan Nica se ocupa functiile vacante


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1697 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  e mai simplu (Joi, 27 iunie 2013, 12:34)

  mos ion roata [utilizator]

  sa se desfinteze .Oricum nu foloseste la nimic.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri