Cosmote si Germanos au inceput sa vanda in exclusivitate in tara un nou smartphone de la Alcatel, One Touch X'Pop, cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean si un procesor dual core de 1 GHz, care executa mai usor operatiunile de tip multitasking, si care costa 649 de lei fara abonament, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Tot luni, Vodafone a anuntat lansarea unei optiuni, numita 'Roaming pe zi', care pentru o taxa zilnica de 3 euro (TVA inclus) permite clientilor care au abonamente RED sa vorbeasca nelimitat in roaming.

Alcatel One Touch X'PopFoto: Cosmote Romania

Cosmote:

Terminalul One Touch X'Pop dispune de un ecran de 4,5 inci qHD, camera foto de 5MP ce permite inregistrari de inalta calitate la o rezolutie (High Definition- HD). Telefonul poate fi cumparat la un pret de 649 de lei fără abonament sau la 1 leu cu un abonament de 37,20 euro/luna (Smart XL).

Alcatel One Touch X’Pop dispune de o memorie internă de 4GB EMMC+ 512 RAM care poate fi extinsă până la 32 de GB prin intermediul cardului MicroSD. Bateria cu litiu de 1.800 de mAh oferă până la 16 ore de convorbiri în reteaua 2G si 8,5 ore în 3G. În mod standby, bateria durează până la 700 de ore în retea 2G, respectiv 400 de ore în 3G. În plus, timpul de pornire al telefonului este redus cu 50% prin intermediul functiei de pornire rapidă, disponibilă în setările din meniu", se mentioneaza in comunicatul Cosmote.

Detalii aici.

Vodafone:

Incepand de luni, 1 iulie 2013, prin optiunea “Roaming pe zi”, clientii Vodafone RED - atat persoane fizice cat si clientii companii – au acces, atunci cand calatoresc in tarile Uniunii Europene si Turcia, la beneficiile incluse in abonament: convorbiri si mesaje text nelimitate si un trafic generos de date, de pana la 4 GB. Costul optiunii “Roaming pe zi” pentru utilizatorii abonamentelor RED este de 3 Euro (TVA inclus), iar apelurile primite nu vor fi taxate. Mai mult, pentru abonatii Vodafone Business Red Plus, costul optiunii “Roaming pe zi” este 0 Euro, a anuntat compania de telefonie mobila.

Clientii Vodafone Romania care au optat pentru alt tip de abonament, precum si utilizatorii Cartelei Vodafone, isi pot activa, de asemenea, optiunea “Roaming pe zi”. Prin achitarea unei taxe zilnice de 3,99 Euro/zi (TVA inclus), clientii Vodafone, atat persoane fizice cat si companii, pot folosi in roaming internetul pe mobil, minutele si SMS-urile nationale incluse in planul lor tarifar. Primele 30 de minute/ zi de apeluri primite in roaming nu se vor tarifa, iar dupa consumarea acestora, tariful va fi de 0,10 Euro pe minut.

Detalii aici.

Amintim ca incepand de luni, 1 iulie 2013, toti operatorii care ofera servicii de roaming in retelele publice de comunicatii mobile in interiorul Uniunii Europene sunt obligati sa aplice noi tarife maxime pentru serviciile oferite clientilor care se afla in calatorie intr-un alt stat membru UE si utilizeaza telefonul in roaming. Astfel, pentru un apel efectuat in roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,24 euro/minut (fara TVA), iar pentru primirea unui apel abonatii nu vor plati mai mult de 0,07 euro/minut (fara TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) in roaming nu va depasi valoarea de 0,08 euro (fara TVA), in timp ce primirea unui SMS este gratuita. Totodata, tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fara TVA).