Incepand cu data de 12 iulie 2013, Presedinte al Consiliului de Administratie al Postei Romane este Marian Pantazescu, acesta fiind desemnat in unanimitate de catre Consiliul de Administratie al companiei, a anuntat vineri Posta Romana. Anterior, aceasta functie a fost detinuta de Adrian Constantin Volintiru, al carui mandat de administrator neexecutiv si Presedinte al Consliliului de Administratie a incetat, din motive personale, a comunicat operatorul de servicii postale. Pantazescu, in prezent director general (CEO) la Direct One (firma ce detine platforma Seenow.ro), face parte din Consiliul de Administratie al Postei, ca administrator neexecutiv, din luna decembrie 2012, in urma implementarii de catre companie a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Marian PantazescuFoto: Captura Linkedin

Iata ce se mai mentioneaza in comunicatul dat vineri de Posta Romana:

"Compania Nationala Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare ce are ca obiectiv imediat restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata incepand cu luna ianuarie 2013.

Directiile strategice ale administratorilor CNPR urmaresc:

- Continuarea misiunii de furnizare a serviciului universal in conditii de eficienta pentru CNPR,

- Echilibrarea balantei operationale si inregistrarea de profit,

- Stabilizarea si optimizarea fluxului de numerar,

- Continuarea eforturilor de optimizare si rationalizare la nivelul retelei de subunitati postale,

- Repozitionarea portofoliului de produse, servicii cat si a politicii tarifare, pe baza criteriilor de competitivitate,

- Implementarea unor programe de perfectionare a salariatilor postali si cresterea productivitatii in munca.

Echipa de management a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei, intr-un context economic marcat de reducerea volumului prestatiilor postale in perioada 2009 - 2012, acest fenomen inscriindu-se intr-un trend global determinat de evolutia tehnologica si dezvoltarea comunicatiilor online".

Amintim ca in luna martie din acest an, Premierul Victor Ponta s-a aratat deranjat ca directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, are o remuneratie lunara intre 6.000 de euro si 11.000 de euro, venit stabilit in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa data de Guvernul Boc. Cand s-a implementat acest management privat?

Selectia noilor membri din Consiliul de Administratie a inceput in decembrie 2012, proces gestionat de o firma cu un singur angajat si pierderi nete de peste 85.000 de lei in 2010, conform singurelor informatii de la Ministerul de Finante. Ion Smeeianu, membru al Consiliului Judetean PSD din Braila, a fost selectat ca membru in Consiliul de Administratie, iar in prima sedinta a Consiliului a fost numit director general, conform datelor remise HotNews.ro de conducerea Postei.

Citeste si:Cum s-a implementat legea managementului privat la Posta Romana si a ramas sef tot Ion Smeeianu, membru al Consiliului Judetean PSD din Braila