Apple a anuntat luni ca a deschis o ancheta, dupa moartea unei tinere care, potrivit surorii sale, s-ar fi electrocutat in timp ce vorbea la iPhone-ul sau pus la incarcat, scrie AFP.

Potrivit versiunii surorii, postate pe site-ul de microblogging Weibo, o chinezoaica din provincia Xinjiang (vest), Ma Ailun, 23 de ani, a murit electrocutata atunci cand a raspuns la un apel primit pe telefonul sau iPhone, care era la incarcat.

"Vom ancheta de o maniera aprofundata si vom coopera cu autoritatile in aceasta afacere", a declarat un purtator de cuvant al Apple din Beijing, Carolyn Wu, care a prezentat condoleante familiei tinerei decedate.

Potrivit agentiei oficiale China Noua, politia locala a confirmat ca Ma Ailun a murit electrocutata, dar a precizat ca "implicarea telefonului trebuie verificata".

Televiziunea de stat CCTV a precizat ca urme de arsuri au fost regasite pe ambele parti ale telefonului, dar si ca incarcatorul nu era cel original, oferit de Apple la vanzarea produselor sale in China.

China este a doua mare piata mondiala pentru Apple, iar produsele sale, multe asamblate aici, sunt extrem de populare.