Posta Romana a anuntat luni disponibilitatea de a incheia parteneriate comerciale cu operatorii de comunicatii electronice, pentru ca acestia sa-si vanda serviciile si produsele in spatii dedicate din cadrul retelei nationale de oficii postale. Compania asteapta propunerile de colaborare si ofertele comerciale, in perioada 01 - 30 septembrie 2013. In luna februarie din acest an, Posta Romana a incheiat un contract cu compania de stat SNR (Radiocom) prin care postasii pot vinde serviciile de internet si telefonie de tip WiMAX (prin unde radio, fara cabluri si fire) oferite de SNR in mediul rural si preorasenesc. Posta primeste un comision la intermedierea fiecarui contract.

Ion SmeeianuFoto: Hotnews

Potrivit Postei, in cadrul acestui proiect, compania va lansa conceptul 'Ghiseului Telecom', spatiu dedicat vanzarii serviciilor si produselor oferite de catre operatorii de comunicatii, prin intermediul retelei nationale de oficii postale. Conceptul propus se va materializa printr-un spatiu dedicat operatiunilor de promovare si comercializare, ce va fi oferit tuturor operatorilor de comunicatii.

  • "Activand pe o piata concurentiala, C.N. Posta Romana S.A. va oferi acest serviciu in mod obiectiv si nepreferential, fara a influenta optiunea finala a clientului. In prezent se urmareste diversificarea portofoliului de produse si servicii, avand ca obiectiv cresterea veniturilor Postei Romane, prin utilizarea eficienta atat a capilaritatii retelei postale, cat si a resurselor umane si logistice de care aceasta dispune", a precizat directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Ion Smeeianu.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale din Romania, dispunand de cea mai extinsa retea de retail, formata din peste 5.600 de subunitati postale, dintre care 1.100 informatizate si peste 500 incluse in VPN. Avand peste 32.000 de angajati, Compania Nationala Posta Romana proceseaza anual sute de milioane de trimiteri postale si distribuie catre 5.000.000 de beneficiari drepturi banesti aferente sistemului public de pensii, al asigurarilor sociale de stat, IOVR, agricultori si pensii militare.

HotNews.ro a informat in luna iulie din acest an ca, Posta Romana a incheiat in luna februarie un contract cu compania de stat SNR (Radiocom) prin care postasii pot vinde serviciile de internet si telefonie de tip WiMAX (prin unde radio, fara cabluri si fire) oferite de SNR in mediul rural si preorasenesc. Pentru persoane fizice, cel mai ieftin abonament costa 4 euro/luna (fara TVA). Posta Romana primeste un comision la intermedierea fiecarui contract, au precizat pentru HotNews.ro oficialii celor doua companii. Oficialii Postei Romane au mai spus ca, incepand cu trimestrul trei din acest an, compania va vinde si servicii de telefonie mobila prepaid sub marca proprie folosind infrastructura Orange Romania.