Orange a anuntat miercuri ca a extins in toata Capitala acoperirea retelei 4G, care permite clientilor internet la viteze de descarcare de date de pana la 75 Mbps. Acestia au nevoie de un dispozitiv compatibil (modem, tableta, smartphone) si de un abonament care sa permita accesul la aceasta tehnologie. Principalii rivali, Vodafone si Cosmote, ofera in prezent acces la internet 4G in zonele centrale si de nord din Bucuresti.

Jean-Francois FallacherFoto: Hotnews

In prezent, Orange are acoperire 4G in Bucuresti si zona metropolitana din nordul orasului, precum si in statiunile montane de pe Valea Prahovei, unde ofera servicii de internet la viteze de pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, precizeaza oficialii operatorului de telefonie mobila.

  • "Prin extinderea acoperirii 4G, ne dorim sa le oferim clientilor nostri din Bucuresti si celor care viziteaza capitala o experienta de utilizare cat mai placuta intr-un oras cu adevarat digital. Aceasta presupune acces oricand la servicii de internet mobil de calitate, la aplicatii disponibile pe telefon si tableta, precum si la asistenta specializata in toate punctele de contact. In perioada urmatoare vom continua investitiile pentru a extinde acoperirea 4G, pastrand atentia la calitatea serviciilor pe care le oferim" a declarat Jean-Francois Fallacher, Chief Executive Officer la Orange Romania.

Spre comparatie, Vodafone, al doilea mare operator mobil in functie de numarul de clienti, a anuntat in luna mai din acest an extinderea acoperirii retelei 4G cu viteze de descarcare de date de pana la 100 Mbps in Bucuresti pana la 27% din populatie, in special in zonele centrale si de nord, in centre comerciale si cladiri de birouri. Acoperirea 4G a fost extinsa si in alte 9 orase: Arad (90,3%), Bacau (98,5%), Brasov (98,5%), Cluj (97,7%), Constanta (58,2%), Craiova (99,9%), Iasi (95,6%), Galati (83,1%) si Timisoara (98,8%).

Cosmote, al treilea mare operator local de telefonie mobila, ofera servicii de internet 4G in Bucuresti (zona de nord), Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi si in statiunile turistice Sinaia, Busteni, Predeal. Tot in luna mai din acest an, compania a anuntat ca in 2014 se va concentra pe dezvoltarea retelei 4G in peste 160 de localitati.