Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a acceptat invitatia de a veni in Romania pe 30 octombrie 2013 si a participa la o dezbatere privind piata unica de telecomunicatii si noul pachet de reforme care ar urma sa fie adoptat pana atunci de Consiliul European, a declarat joi Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala. Desfiintarea taxelor pentru apelurile primite in roaming in cadrul UE de la 1 iulie 2014 este una dintre cele mai importante masuri propuse de Comisia Europeana.

Neelie Kroes, vicepresedinte CEFoto: AGERPRES

Taxele pentru apelurile primite in roaming in cadrul Uniunii Europene ar urma sa fie desfiintate de la 1 iulie 2014, potrivit unui plan de reforma in domeniul telecom adoptat luna trecuta de Comisia Europeana. Operatorii telecom ar urma sa aleaga intre 1) a oferi pachete care vor fi valabile oriunde in Uniunea Europeana ('vorbesti afara la tarife ca acasa') si ale caror preturi vor fi dictate de concurenta interna si 2) a permite clientilor sa se 'decupleze', adica sa opteze pentru un furnizor de roaming care ofera tarife mai mici (fara a trebui sa cumpere o noua cartela SIM). Pentru a deveni lege, planul trebuie sa fie aprobat acum si de catre Consiliul European si Parlamentul European.

Conform acestui plan de reforma, ar urma sa fie desfiintate si tarifele majorate pentru apelurile internationale efectuate in interiorul Europei.

Pentru detalii citeste si:Plan de reforma in piata telecom din UE: Taxele pentru apelurile primite in roaming sa fie desfiintate de la 1 iulie 2014/Consumatorii sa aiba dreptul de a-si rezilia contractele daca nu se asigura vitezele de internet promise