RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicatii prin cablu, a transmis presei o invitatie la o conferinta de presa cu titlul: "Digi Net, cea mai mare viteza la internet din Romania'', eveniment care va avea loc saptamana viitoare. Totul are loc in contextul in care in luna august UPC, principalul rival pe piata de cablu, a anuntat lansarea serviciilor de internet fix la viteze de descarcare de pana la 200 Mbps, o viteza dubla fata de ceea ce ofereau RCS&RDS si Romtelecom.

Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS&RDSFoto: Agerpress

In invitatia celor de la RCS&RDS se mai mai spune ca din partea companiei vor fi prezenti Valentin Popoviciu - Director Dezvoltare, Silviu Georgescu - Director Tehnic si Florin Nemes - Marketing Manager.

Pe 28 august, UPC Romania, al doilea mare operator de televiziune prin cablu, a anuntat ca, incepand din 2 septembrie, va pune in vanzare servicii de internet la viteze de descarcare de pana la 200 Mbps, o viteza dubla fata de ceea ce ofera competitia in prezent. Viteza de upload la noile servicii UPC este de pana la 6 Mbps. Noile viteze sunt oferite in noua orase: Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu prin intermediul a doua pachete de servicii la preturi de la 65 de lei/luna.

Pe piata de internet fix, cei mai mari trei jucatori sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC.