UPC a anuntat luni ca serviciile de internet la viteze de descarcare de pana la 200 Mbps, viteza dubla fata de a rivalilor de la RCS&RDS si Romtelecom, sunt disponibile in 5 noi orase: Vatra Dornei, Targu Neamt, Targu Frumos, Tandarei si Caracal. Operatorul, care a anuntat in urma cu o luna introducerea acestor servicii in alte noua orase, sustine ca reteaua sa este pregatita sa permita viteze de internet de pana la 1 Gbps.

  • "Investitiile constante din ultimii ani au contribuit la cresterea capabilitatilor retelei noastre, o retea de fibra optica si cablu coaxial care poate oferi astazi viteze de pana la 1 Gbps.  Aceasta retea robusta si usor scalabila ne permite atat oferirea de viteze superioare, precum cea de 200 Mbps, cat si extinderea permanenta a ariei de acoperire cu servicii de internet de mare viteza. Pana in decembrie 2013, vom dubla numarul oraselor anuntate la momentul lansarii si vom oferi cel mai rapid internet din Romania in 18 localitati", declara Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) UPC Romania.

Pana la sfarsitul acestui an, UPC sustine ca va oferi servicii de internet la viteze de pana la 200 Mbps in 70% din aria sa de acoperire. Analizele companiei arata ca la acest moment 200 Mbps reprezinta banda optima pentru o familie, intrucat sustine activitati online simultane, efectuate de pe diverse dispozitive (calculatoare, laptopuri, tablete). In 2012, media de utilizatori de internet fix pe casa era de 2,5 persoane.

Pe langa disponibilitatea, in noi orase, a celui mai rapid serviciu de internet prin cablu din Romania, UPC anunta si capabilitatea retelei sale de a oferi viteze de pana la 1 Gbps. Compania foloseste in prezent Eurodocsis3.0, tehnologie ce permite viteze de acces la internet de pana la 1 Gbps clientilor rezidentiali. De la inceputul anului 2013, UPC a investit semnificativ in proiecte de crestere a capabilitatii retelei si de extindere a ariei de acoperire cu servicii de internet de mare viteza - locuitori din 18 noi orase se pot bucura acum de tehnologia Eurodocsis 3.0 si servicii Fiber Power de la UPC.

Anuntul UPC vine cu o zi inainte de conferinta de presa pe care a anuntat-o RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicatii prin cablu, in care se pregateste sa anunte 'cea mai mare viteza la internet din Romania'.