​Apple a anuntat miercuri ca cele mai avansate modele iPhone de pana acum, 5S si 5C, vor fi lansate oficial in Italia, Rusia, Spania si alte 25 de tari printre care si Romania, in data de 25 octombrie. Orange, Cosmote si Vodafone au comunicat joi ca vor pune in vanzare cele doua smartphone-uri Apple incepand cu 25 octombrie, fara a oferi detalii de pret. Magazinele online locale au inceput sa vanda cele doua terminale, fara contracte cu operatorii mobili, inca de luna trecuta.

iPhone 5SFoto: Apple

iPhone 5S, cel mai avansat model iPhone de pana acum, beneficiază de un procesor A7 cu o capacitate de procesare de 40 de ori mai mare și un chip grafic care îmbunătățește performanțele cu până la 56 de ori prin comparație cu modelul iPhone lansat inițial. Terminalul dispune si de un cititor de amprente care poate fi folosit pentru accesarea în siguranță diferitelor conturi direct de pe telefon.

Modelul iPhone 5C reprezintă o noutate în portofoliul companiei. Disponibil în cinci nuanțe diferite – verde, alb, albastru, roșu și galben – smartphone-ul 5C a fost conceput ca o alternativă de preț mai accesibilă pentru a contrabalansa cota de piață superioară a modelelor cu sistem de operare Android.

Citeste si:

Apple prezintă iPhone 5S și modelul multicolor 5C

VIDEO Cateva impresii despre cum functioneaza Touch ID, cititorul de amprente din iPhone 5S

Apple a inceput vanzarea noilor modele iPhone 5S si 5C in data de 20 septembrie in SUA, Australia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore si Marea Britanie si in multe orase s-au format cozi cu mii de oameni dornici sa intre in posesia noilor gadget-uri. Dupa primele trei zile de comercializare, Apple a anuntat ca a vandut un numar record de noua milioane de unitati iPhone 5S si iPhone 5C, peste asteptarile analistilor care estimau vanzarea unui numar de circa sase milioane de unitati.