​Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Romtelecom a decis in data de 25 martie 2013 numirea germanului Nikolai Beckers in functia de administrator al Romtelecom, incepand cu data de 2 aprilie 2013, pentru un mandat de 4 ani, potrivit unui anunt publicat vineri in Monitorul Oficial. Acesta a preluat aceasta pozitie de la Stefanos Theocharopoulos, al carui mandat ca sef peste Romtelecom si Cosmote a incetat la data de 1 aprilie 2013.

Nikolai Beckers, noul sef Romtelecom si CosmoteFoto: Hotnews

Germanul Nikolai Beckers a fost numit in functia de director general al Romtelecom in data de 2 aprilie 2013, potrivit unei Hotarari a Consiliului de Administratie al Romtelecom din data de 12 martie 2013, publicata de asemenea vineri in Monitorul Oficial.

Pe 5 iunie 2013, in prima intalnire cu presa dupa numirea la conducerea Romtelecom si a Cosmote, Nikolai Beckers a declarat ca logica economica a fuziunii celor doua companii este evidenta, ca actionarii sunt in discutii constructive pe acest subiect, dar ca este un proces care se afla abia la inceput si care va dura. Romtelecom si Cosmote Romania au inregistrat venituri cumulate de peste 1,08 miliarde euro in 2012.

  • "Suntem la inceputul procesului de fuziune. Nici macar nu am stabilit un proces. Trebuie sa facem un plan. Ca sa vorbim de orice fel de concedieri legate de fuziune este prematur si nu ar fi deloc prioritatea mea. Daca evident se pun de acord actionarii ar trebui sa facem o companie care sa ofere servicii deplin convergente. Fuziunea si concedierile nu sunt legate. Cel mai important este sa cream profit intr-un mod durabil. Indiferent de fuziune, daca cele doua companii nu-si imbunatatesc eficienta atunci nu avem bani pentru noile tehnologii", a declarat atunci Nikolai Beckers, noul sef peste Romtelecom si Cosmote.

Intrebat despre durata mandatului sau in fruntea celor doua companii, Nikolai Beckers a spus ca "aceasta este la latitudinea actionarilor. (...) In ce priveste mandatul meu, cred ca nu este foarte diferit fata de cel al predecesorului, adica dezoltarea companiei, generarea de profit", a mai spus acesta la acel moment.

Beckers, care incepand din septembrie 2011 a condus T-Systems Franta, o divizie a grupului Deutsche Telekom, l-a inlocuit pe Stefanos Theocharopoulos, cel care a condus Cosmote Romania din ianuarie 2008 si Romtelecom din iulie 2011. Dupa 5 ani la conducerea operatiunilor OTE in Romania, Theocharopoulos s-a intors in Grecia, in cadrul grupului OTE, unde ocupa functia de Group Chief Technology & Operations Officer, atat pentru telefonia fixa cat si cea mobila si conduce o echipa de peste 6.000 de angajati.