Producatorul taiwanez HTC a prezentat luni un terminal numit One max, situat in segmentul phablet, la granita dintre smartphone si tableta, cu un ecran foarte mare de 5,9 inci (15 cm) si un cititor de amprenta pozitionat pe spatele terminalului, alaturandu-se Apple in promovarea acestei tehnologii, scrie Bloomberg. Luna trecuta, Apple a prezentat iPhone 5S, cel mai avansat smartphone al sau, dotat cu un cititor de amprente integrat in butonul de start al telefonului.

HTC One maxFoto: HTC

"In medie, un utilizator isi deblocheaza telefonul de mai mult de 20 de ori pe zi. HTC One max elimina acest inconvenient cu ajutorului unui scaner pentru amprente pozitionat in lateral-spate, care iti deblocheaza telefonul si lanseaza aplicatiile preferate cu o singura apasare de deget. Pot fi inregistrate pana la trei degete", sustin oficialii HTC.

Cu toate acestea, redactorii site-ului de tehnologie The Verge care au testat terminalul sustin ca pozitionarea senzorului pe partea din spate a terminalului chiar sub camera foto este total gresita, incomoda, care solicita o miscare nefireasca pentru deblocarea terminalului, motive pentru care apar erori in recunoasterea amprentei.

BBC noteaza ca HTC One max este primul smartphone cu sistem de operare Android care vine cu un senzor de recunoastere a amprentelor dupa lansarea iPhone 5S din luna septembrie, dar aminteste ca primul terminal care a avut o astfel de tehnologie a fost Motorola Atrix, lansat in anul 2011.

Terminalul are un design similar cu HTC One doar ca este vizibil mai mare. Dispune de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon de 1,7 GHz, sistem de operare Android 4.3. si este echipat cu camera HTC UltraPixel - o tehnologie avansata pentru imagini. Mai multe detalii tehnice gasiti aici.