Contractul de consultanta pentru privatizarea Romtelecom va fi semnat pana pe 15 noiembrie/Dorinta numarul unu este de a avea o listare la bursa

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 22 octombrie 2013, 12:10 Economie | Telecom

Sediul Romtelecom
Foto: Hotnews
Consultantul specializat care va asista statul roman in vanzarea pachetului minoritar de actiuni detinut la Romtelecom va semna contractul luna viitoare, pana pe 15 noiembrie, a declarat marti Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor. Sunt cativa pasi pe care-i facem de comun acord cu ceilalti actionari (grupul elen OTE) dar dorinta numarul unu este de a avea o listare la bursa. Grupul Romtelecom/Cosmote este un grup de succes si ar fi un pacat ca acest succes sa nu fie vizibil si pe bursa din Bucuresti. Poate va fi o listare doar la Bucuresti, poate si Londra sau Frankfurt. Vom vedea, a spus Nica.

Declaratiile au fost facute in cadrul evenimentului ZF Digital.

Consultantul specializat, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si un consultant juridic care vor sa ofere consultanta statului in vanzarea pachetului minoritar de actiuni detinut la Romtelecom trebuie sa fi realizat o cifra medie de afaceri de minim un miliard lei in ultimii trei ani, sa nu fi avut contracte de consultanta incheiate cu Romtelecom, Cosmote sau cu grupul elen OTE in ultimii trei ani si sa aiba o vechime in activitate de minimum 5 ani, potrivit cererii de oferte publicate duminica, 6 octombrie, pe site-ul Ministerului pentru Societatea Informationale.


Oferta trebuie sa cuprinda si informatii privind indeplinirea alternativa a urmatoarelor criterii speciale de participare:

1. Au participat in ultimii 10 ani, in calitate de consultant al guvernelor/ ministerelor/ altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde lei la momentul demararii procesului de privatizare
sau
2. Au finalizat in ultimii 10 ani (pana la termenul limita de depunere a ofertelor a fost obtinuta acceptanta operationala pentru proiect) cel putin un contract de consultanta a guvernelor/ ministerelor/altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde lei la companii de stat
sau
3. Au participat in ultimii 5 ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni, cumulate in mediul privat, in valoare de cel putin 500 milioane lei.

  • "Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) intentioneaza selectarea unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa se bucure de reputatie internationala si care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, (Consultant) pentru acordarea de consultanta necesara in vederea vanzarii pachetului minoritar de actiuni detinut de statul roman prin MSI la S.C. Romtelecom S.A. (Romtelecom), tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor", se mai precizeaza in cererea de oferte.

Pentru participarea la prezenta procedura este obligatorie achizitionarea documentatiei 'Cerere de oferta' care costa 10.000 de euro, iar participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare in valoare de 2.300.000 lei sau echivalentul acestei sume. Ofertele sunt asteptate pana la data de 7 noiembrie, ora 12:00.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

9203 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă