Elevii din peste 130 de licee din tara pot sa-si descarce gratuit 100 de carti electronice, (titluri din programa scolara si nu numai) pe smartphone-uri sau tablete, scanand codurile QR ale titlurilor amplasate pe panouri speciale montate in licee, a anuntat miercuri Vodafone, care a dezvoltat acest proiect impreuna cu BookLand si McCann Erickson Romania. Conditia este ca acestia sa detina astfel de dispozitive. De asemenea, toate titlurile pot fi descarcate gratuit de pe internet prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro.

Biblioteca digitalaFoto: Vodafone

Descarcarea oricarui titlu integral este gratuita, indiferent de retea, pe smartphone sau tableta.

Proiectul numit Biblioteca Digitala ofera acces gratuit la 100 titluri de carte, din programa scolara, dar nu numai, si provin de la 55 de edituri romanesti. Panourile sunt instalate in peste 130 de licee din Bucuresti, Sibiu, Buzau, Ploiesti, Focsani si Arad si pana la sfarsitul anului proiectul se va extinde in 300 de licee din tara. Astfel, proiectul va fi extins si in liceele din Alba Iulia, Bacau, Braila, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Pitesti, Ramnicu Valcea, Timisoara si Vaslui.

Printre liceele din Bucuresti, in care Biblioteca Digitala este disponibila, se numara si Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul National Iulia Hasdeu, Scoala Centrala sau Colegiul National Ion Creanga.