Posta Romana este in proces de infiintare a unei noi societati de brokeraj in asigurari, Broker Posta Romana, prin care va intermedia vanzarea politelor firmelor de asigurari, servicii care vor fi lansate in luna ianuarie 2014, a declarat luni, Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane. Am obtinut de la OSIM si Guvern aprobarea pentru titulatura si acum suntem in faza de acreditare la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Pe de alta parte, Smeeianu a spus ca s-a renuntat la proiectul prin care Posta ar fi trebuit sa ofere servicii de telefonie mobila sub brand propriu prin reteaua Orange. Pentru 2014, Smeeianu vrea sa obtina un profit de 100 milioane lei la Posta Romana.

Ghiseu postal in care s-au investit 180.000 de leiFoto: Hotnews
  • "Am fost in discutii cu un ofertant de retea (n.a cu Orange), din cauza intarzierilor privind inchiderea contarctuala si a tendintelor pietei am reanalizat acest tip de servicii si am considerat ca putem avea ceva mai bun - "ghiseul telecom", un spatiu in unitatile postale in care se vor vinde orice servicii de telecom in regim obiectiv. Vom primi comision la vanzarea acestor servicii. Avem cereri din partea Romtelecom, se poarta discutii cu 2K Telekom si probabil de la Orange si Cosmote vom avea aceste solicitari", a spus luni Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane.

Ion Smeeianu a anuntat ca Posta Romana intentioneaza sa lanseze servicii de telefonie mobila sub brand propriu inca din luna decembrie 2012.

Pe 28 mai 2013, in conferinta in care s-a anuntat esecul privatizarii Postei Romane, directorul general al acestei companii, Ion Seeianu, anunta: "Posta Romana va semna in cursul acestei saptamani un contract pentru servicii de telefonie mobila virtuala (MVNO) cu Orange Romania. Mai multe detalii vor fi date publicitatii intr-o conferinta. De asemenea, Posta va avea o filiala care va realiza operatiuni de brokeraj in domeniul asigurarilor, propunerea urmand sa fie discutata de Consiliul de Administratie. Vom intra si in zona francizelor si in domeniul serviciilor bancare. Luam in calcul trei variante, una dintre ele fiind infiintarea unui IFN. "

In luna iulie 2013, conducerea Postei preciza ca se afla in stadiul final de negocieri pentru lansarea acestor servicii, estimata pentru trimestrul trei din acest an.

  • "Contractul cu Orange Romania, privitor la serviciile de telefonie mobila virtuala (MVNO) se afla in etapa finala de negocieri pentru clarificarea anumitor aspecte tehnice. Atat Orange Romania cat si Posta Romana lucreaza impreuna pentru finalizarea acestui contract, cat mai curand posibil. Posta Romana va vinde, incepand cu trimestrul al trei-lea a.c. servicii de telefonie mobila pre-paid, preturile acestui tip de produse urmand sa fie anuntate la momentul lansarii propriu-zise a serviciilor. Aria de acoperire a serviciilor de telefonie mobila, puse la dispozitia pietei de profil sub marca Posta Romana, va fi una nationala", au precizat in luna iulie 2013 pentru HotNews.ro oficialii Postei Romane.

Citeste si: Posta Romana intermediaza vanzarea serviciilor de internet si telefonie ale SNR in mediul rural si preorasenesc/Vanzarea de telefonie mobila sub brand propriu prin reteaua Orange va incepe in trimestrul trei din acest an

  • Posta vrea sa-si modernizeze anumite unitati, separand activitatile pentru persoane fizice de cele juridice

Conducerea Postei Romane a prezentat luni cateva planuri de modernizare a oficiilor postale din mediulrural si urban. Proiectul include doua etape. Prima etapa tine de functionalitatea lor (cu locuri dedicate persoanelor fizice, juridice si oficiu postal franciza), de tipul acestuia (oficiu postal, ghiseu exterior, agentie postala), de volumul activitatii si de mediul in care este amplasat (rural sau urban). In cea de-a doua etapa, implermentarea poate include modernizare tehnologica.

Concret, conducerea Postei a prezentat luni sediul Oficiului Postal nr. 39, din Soseaua Iancului nr. 5-7, (vezi poza) in care exista spatii separate pentru servicii oferite clientilor persoane fizice si celor juridice. Investitia in reamenajarea acestui sediu s-a ridicat la 180.000 de lei.

  • "Odata cu restructurarea de personal ne-am gandit si la restructurarea unitatilor postale. Modelul oficiului inaugurat astazi va fi multiplicat in fiecare sector din Bucuresti si in fiecare judet. Mai avem un tip de oficiiu deschis la sediul Postei numit ghiseu tip business center, model pe care vrem sa-l plasam in toate cladirile de birouri birouri", a declarat Ion Smeeianu.

Potrivit acestuia, in acest moment Posta Romana are in total 5600 de subunitati postale, dintre acestea 4900 sunt in mediul rural si 700 in mediul urban. In urma concedierii celor 3650 de angajati, Smeeianu a spus ca numarul angajatilor a ajuns la circa 27.500 de angajati.