​Producatorul canadian de smartphone-uri BlackBerry a abandonat ideea de a fi cumparata pentru 4,7 miliarde dolari de compania de asigurari Fairfax, insa aceasta va investi cu alti parteneri un miliard de dolari sub forma de obligatiuni convertibile. Compania a mai anuntat ca CEO-ul Thorsten Heins va fi inlocuit. Luni era termenul pana la care trebuia sa se confirme daca Fairfax va cumpara compania.

Practic BlackBerry a decis sa ramana independenta si trebuie sa puna in practica un plan de salvare daca vrea sa mai reziste in piata.

Actiunile BlackBerry au scazut cu 20% la sedinta de pre-tranzactionare luni la NASDAQ din cauza zvonurilor cum ca tranzactia cu Fairfax ar fi cazut. BlackBerry a dat un comunicat oficial in care a confirmat informatia si a explicat ca Fairfax Financial Holdings Ltd va investi impreuna cu alte fonduri de investitii un miliard de dolari in obligatiuni convertibile la compania canadiana.

O schimbare importanta tine si de faptul ca se renunta la Thorsten Heins, cel care din ianuarie 2012 conducea compania, iar functia de sef interimar va fi ocupata de John S. Chen, schimbarile urmand a se produce in urmatoarele doua saptamani.