Compania RCS&RDS a solicitat inregistrarea marcii "Digi Online" si planuieste sa lanseze serviciul de distributie de televiziuni prin intermediul internetului, au declarat, pentru Mediafax, surse din industria media. In data de 12 noiembrie, RCS&RDS a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea marcii "Digi Online", cu doua forme de reproducere grafica, iar pe 1 octombrie a inregistrat domeniul digi-online.ro. Pe forumul Softpedia, unul dintre membri spune: "Platforma online o sa functioneze pe domeniul digi-online.ro si presupune accesarea canalelor proprii RCS-RDS de pe internet (atat PC/laptop, cat si smartphone/tableta)".

DigiOnlineFoto: Captura OSIM

Datele de la OSIM indica faptul ca RCS&RDS a solicitat inregistrarea acestor marci pentru clasele "Telecomunicatii", "Publicitate" si "Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale". Vezi aici solicitarile facute de RCS&RDS la OSIM.

Cine detine domeniul digi-online.ro

Cine detine domeniul digi-online.ro

Foto: captura RoTLD

Surse din industria media au declarat, pentru Mediafax, ca RCS&RDS planuieste sa se lanseze in distributia online de televiziuni, acesta fiind singurul serviciu care-i lipseste din portofoliu.

Pana in prezent, RCS&RDS nu a depus la Consiliul National al Audiovizualului documentatia pentru obtinerea unui aviz in baza caruia va putea lansa acest serviciu.

Pe forumul Softpedia, unul dintre membri da si un link la un document depus la OSIM si mai spune ca: "O sa fie o aplicatie dedicata pentru Android/iPhone si asta e. Descarci aplicatia din Google Play sau App Store, te loghezi si acces la canale".

Datele de la RoTLD arata ca domeniul de internet digi-online.ro este detinut de RCS&RDS, fiind inregistrat la data de 1 octombrie 2013.