Samsung Electronics va lansa smartphone-ul Galaxy S5 pana in luna aprilie din acest an si ia in calcul dotarea terminalului cu o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului, dupa ce Apple a introdus senzorul Touch ID care scaneaza amprenta pentru a debloca telefonul sau pentru a cumpara aplicatii in varful sau de gama, iPhone 5S, informeaza Bloomberg.

GALAXY S4Foto: Samsung Romania

Declaratiile au fost facute de Lee Young Hee, vicepresedinte al diviziei de terminale mobile in cadrul companiei, intr-un interviu acordat Bloomberg in data de 6 ianuarie.

"Cand vom lansa terminalul S5, va puteti astepta si la un succesor pentru ceasul inteligent Galaxy Gear, care va avea functii avansate si un design imbunatatit", a spus Lee Young Hee.

Vanzarile modelului S4, actualul varf de gama al celor de la Samsung, au scazut dupa ce Apple a lansat terminalele iPhone 5S si 5C in luna septembrie a anului trecut. iPhone 5s, cel mai avansat iPhone din portofoliul Apple, este dotat cu senzorul Touch ID care scaneaza amprenta pentru a debloca telefonul sau pentru a cumpara aplicatii.

Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, cu o treime din piata, a raportat in aceasta saptamana primul declin al profitului din ultimele noua trimestre, in contextul reducerii cererii pentru terminale high-end si a bonusurilor salariale platite catre angajati. Profitul operational pentru trimestrul incheiat in decembrie 2013 a fost de 8,3 trilioane woni (7,8 miliarde dolari), in scadere fata de 9 trilioane woni in aceeasi perioada a anului anterior, a anuntat compania.