Seful Vodafone Romania, Inaki Berroeta, va prelua conducerea Vodafone din Australia incepand cu 1 martie 2014, informeaza Herald Sun. Acesta il va inlocui pe Bill Morrow, care la sfarsitul lunii martie va prelua conducerea NBN, companie guvernamentala care va realiza reteaua nationala de broadband in Australia. Inaki Berroeta, spaniol de origine, are 20 de ani de experienta in telecomunicatii si, pana sa preia sefia Vodafone Romania in decembrie 2010, a detinut mai multe pozitii de conducere in Vodafone Group.

Inaki Berroeta, CEO Vodafone RomaniaFoto: AGERPRES

UPDATE Vodafone Romania confirma ca Inaki Berroeta va prelua pozitia de CEO al Vodafone Hutchinson Australia, incepand cu 1 martie 2014. In perioada urmatoare, Vodafone va anunta noul CEO pentru Romania.

  • “M-am simtit extraordinar in cei 3 ani pe care i-am petrecut in Romania. Sunt mandru ca am condus o echipa atat de minunata si dedicata clientilor nostri. As vrea sa le multumesc tuturor clientilor Vodafone si tuturor celor cu care am lucrat in acesti ani. Nu in ultimul rand, Romania va fi pentru totdeauna in inima mea!”, a declarat Inaki Berroeta.

Vodafone Hutchison, un joint venture creat in 2009 in urma fuziunii dintre Vodafone Australia si Hutchison, se afla in plin proces de redresare financiara, demarat pe o perioada de trei ani. Intr-o declaratie oficiala, Bill Morrow si-a exprimat increderea in experienta bogata a lui Berroeta pentru a readuce compania pe crestere, dupa doi ani de pierderi.

Anterior preluarii sefiei Vodafone Romania, Inaki Berroeta a ocupat functiile de director of software development centre, head of enterprise products and services, head of sales enterprise - business unit for the northern region si CEO al Vodafone Malta.

Inaki Berroeta este licentiat in Telecomunicatii si are un MBA de la Henley Management College, Marea Britanie.

  • Sub conducerea lui Inaki Berroeta, Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G in Romania

In timpul mandatului lui Inaki Berroeta, Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G in Romania, la data de 20 noiembrie 2012. De asemenea, Romania a fost cea de-a treia tara europeana in care Vodafone a lansat serviciile 4G. Reteaua 4G Vodafone este disponibila in 10 orase ale tarii: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Veniturile din servicii ale Vodafone Romania, al doilea mare operator local de telefonie mobila, au atins 352,9 milioane de euro pentru cele 6 luni incheiate la 30 septembrie 2013, in scadere cu 3,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe baza organica. Excluzand impactul reducerii tarifelor de interconectare, veniturile din servicii au crescut cu 0,9%, de la un an la altul, in cele 6 luni incheiate la 30 septembrie 2013. Vodafone a avut 8.182.923 de clienti ai serviciilor mobile (n.a SIM-uri valabile), la 30 septembrie 2013, in crestere cu 308.703 de clienti, fata de aceeasi perioada a anului trecut.