14 companii romanesti vor avea standuri la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress) din Barcelona) care va incepe in 24 februarie, arata un comunicat al Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES).

Cele 14 companii romanesti de profil care vor fi prezente la Barcelona sunt atat cele cunoscute publicului larg, dar si companii renumite doar in mediile tehnice, companii cu reprezentare extinsa la nivel international si care dovedesc ca segmentul romanesc de IT ramane competitiv si cat se poate de divers.

Diversitatea este dovedita si de numarul mare de industrii in care au clienti cele 14 companii sustinute de catre ARIES. Astfel, de la vanzarea de dispozitive mobile catre publicul larg, pana la lucrul cu baze de date extinse, niciun segment legat de IT si aplicatii nu lipseste din oferta cu care Romania se vor prezenta la marea sarbatoare mondiala a industriei mobile.

Cele 14 companii care vor reprezenta la cel mai inalt nivel Romania la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile sunt: Arobs Transilvania Software, Codespring, IT Six Global Services, Medianet Group, Renovatio IT Solutions, RINF Outsourcing Solutions, Ropardo, Simartis Telecom, SimPlus, Lasting Software, Transilvania Software, Allview, Appscend si XL Team.

La reuniunea mondiala a industriei de telefonie mobila vor sustine discursuri reprezentanti de top ai domeniului din toate zonele geografice, precum Mark Zuckerberg, fondator si CEO al Facebook, Virginia Rometty, presedinte si CEO IBM, Michel Combes, CEO Alcatel-Lucent, Daniel Hajj, CEO America Movil, Ahmad Abdulkarim Julfar, CEO Etisalat Group, Tadashi Onodera, presedinte KDDI si multi altii.