​Premierul Victor Ponta a semnat joi, 13 martie, decizii de eliberare din functia de secratar de stat la Ministerul pentru Societatea Informationala pentru Toma Campeanu, si de numire in locul sau a Dianei Marielissa Voicu, decizii publicate in aceeasi zi in Monitorul Oficial. Diana Voicu a fost sefa programului Economia Bazata pe Cunoastere, proiect cu un buget de 69,4 milioane dolari, prin care 255 de localitati din tara au beneficiat de computere si echipamente IT, acces gratuit la internet si instruire de personal. Aceasta este prima schimbare la varful Ministerului pentru Societatea Informationala, a carui conducere a fost preluata in aceasta luna de Razvan Cotovelea (propus de PC), in urma iesirii liberalilor de la guvernare.

Diana VoicuFoto: Arhiva personala

"Din clipa in care am fost numit secretar de stat am stiut ca mai devreme sau mai tarziu, o sa parasesc aceasta pozitie. Sunt sigur ca Diana este o alegere buna! Eu sunt mandru ca am operationalizat CTE-ul (n.a Comitetul Tehnico-Economic, din care face parte si SRI) si ca proiectul de broadband in zonele albe Ro-Net a progresat mult", a declarat luni pentru HotNews.ro Toma Campeanu.

Toma Campeanu este fostul sef al proiectului eRomania si fusese numit secretar de stat in mandatul ministrului Dan Nica (PSD) in luna noiembrie 2013.

In luna februarie 2013, Diana Voicu declara ca a preluat finalizarea portalului eRomania, realizat de Omnilogic care intre timp a fost lansat de Dan Nica si se afla in testare publica pana la sfarsitul acestei luni. Ulterior, Diana Voicu a intrat in concediu de maternitate, iar gestionarea proiectului eRomania a fost preluata de Adrian Kalapis, secretarul general din MSI.

Razvan Cotovelea, propus de PC la sefia Ministerului pentru Societatea Informationala, a preluat acest mandat de la Dan Nica in data de 6 martie 2014.