Institutul National de Statistica a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de echipamente IT, tehnica de calcul si consumabile aferente in vederea efectuarii operatiunilor tehnice de stabilire a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai a acestui an, conform unui anunt publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea estimata a contractului este de 1,9 milioane lei fara TVA, iar finantarea este din fonduri bugetare.

"Institutul National de Statistica va asigura editarea si tiparirea proceselor verbale pentru constatatea rezultatelor alegerilor, dotarea cu echipamente IT, tehnica de calcul si consumabile aferente, precum si instruirea personalului implicat in efectuarea operatiunilor tehnice privind stabilirea rezultatelor alegerilor, in statiile de prelucrare organizate la nivvelul birourilor electorale judetene si birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti", conform Ordonantei de Urgenta nr. 4 din 5 februarie 2014 care prevede unele masuri pentru buna desfasurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014, act normativ citat in caietul de sarcini al aceste licitatii (vezi documentul atasat).

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 25.04.2014, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29.04.2014, iar deschiderea ofertelor va avea loc in data de: 30.04.2014.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc in data de 25 mai 2014.