Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a incheiat cu Posta Romana in data de 14 martie 2014 un contract cadru pe 4 ani pentru furnizarea de servicii postale de colectare, sortare, transport si livrare la destinatari a trimiterilor postale, contract in valoare de 157,1 milioane lei (aproape 35 milioane de euro, inclusiv TVA), potrivit unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise, la care a mai participat si compania Posta Atlassib Curier Rapid.

Model plic postalFoto: ANAF

Serviciile postale se vor presta pentru urmatoarele trei autoritati contractante:

  • 1. Agentia Nationala de Administrare Fiscala - lider, reprezentant legal al Asocierii
  • 2. Ministerul Finantelor Publice
  • 3. Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti

"Dupa desemnarea operatorului economic castigator se va incheia un acord cadru intre cele 3 autoritati contractante si operatorul economic desemnat castigator si apoi contracte subsecvente de prestari de servicii postale si curierat (dupa caz) respectiv se vor incheia contracte intre fiecare autoritate contractanta si operatorul economic declarat castigator in functie de fondurile bugetare care pot fi disponibilizate cu aceasta destinatie. Durata acordului cadru ce urmeaza sa fie incheiat intre Asociere si Prestator va fi de 48 luni de la data incheierii acestuia", se arata in caietul de sarcini.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 140,3 milioane lei (fara TVA), iar valoarea totala finala a conractului a fost de 126,7 milioane lei (fara TVA).

Pentru detalii despre aceasta licitatie cititi si: Fiscul cumpara servicii postale pentru urmatorii 4 ani: Valoarea estimata a contractului intre 19,5 milioane de lei si 140,3 milioane de lei fara TVA