Orange a anuntat luni ca incepand din data de 7 aprilie 2014 va permite servicii de internet mobil 4G la viteze de pana la 150 Mbps in 90 de orase din tara, printre care toate resedintele de judet. In total, reteaua 4G acopera peste 1000 de localitati, respectiv 45% din populatie, a declarat Stefan Slavnicu, directorul tehnic al Orange Romania. Mai mult, acesta a spus ca reteaua este pregatita pentru 4G+, tehnologie care permite viteze de descarcare de pana la 300 Mbps, si aceste viteze vor putea fi testate incepand de saptamana viitoare in anumite zone din Bucuresti si in alte cinci orase: Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara si Galati.

Ce poate face 4GFoto: Hotnews
  • "Reteaua noastra este pregatita pentru 4G +, tehnologie  ce permite viteze de descarcare de pana la 300 Mbps  - este o viteza teoretica pe care am obtinut-o folosind un modem prototip Huawei. Reteaua 4G+ poate fi testata in centrul si nordul Bucurestiului precum si in alte 5 orase din tara. Inca de saptama viitoare clientii pot testa 4G+. Serviciul va fi lansat comercial imediat ce pe piata din romania vor fi aduse dispozitive compatibile. Romania este a 9 - a tara din lume in care este prezenta aceasta tehnologie deja. Suntem al doilea operator din Estul Europei si primul din Romania", a declarat Stefan Slavnicu, directorul tehnic al Orange Romania.

Compania a anuntat si stadiul dezvoltarii retelei 4G in tara - 90 de orase din tara, printre care toate resedintele de judet. In total, reteaua 4G acopera peste 1000 de localitati, respectiv 45% din populatie.

"In orasele mari acoperirea 4G este de 100%, iar in orasele deservite de un numar mai mic de statii este un proces de densificare astfel incat semnalul care e prezent outdoor sa fie prezent si indoor", a spus Stefan Slavnicu.

Potrivit oficialilor companiei, incepand din 7 aprilie 2014 Orange ofera o acoperire 4G de peste 73% in randul populatiei din mediul urban din Romania.

Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange Romania, a aratat si beneficiile tehnologiile 4G comparativ cu 3G. Potrivit acestuia, un film de 750 MB va putea fi descarcat intr-un minut si 40 de secunde prin noile viteze de internet 4G, comparativ cu 15 minute si 23 de secunde cat ar dura prin tehnologia 3G.

Conform informatiilor Orange, tehnologia 4G va oferi clientilor din peste 1.000 de localitati viteze medii reale de download de 30 Mbps si upload de 15 Mbps. Impreuna cu noua gama de optiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps si upload de 30 Mbps.

Incepand de luni, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de download de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populatie. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse in abonament, din 7 aprilie, clientii vor putea alege una dintre optiunile noi dedicate.

In plus, minutele nationale din noile abonamente Cangur si Pantera pot fi folosite pentru apeluri internationale catre retelele fixe si mobile din tarile Uniunii Europene, SUA si Canada. De asemenea, noii clientii care aleg abonamentele Pantera isi vor putea folosi minutele, mesajele scrise si traficul de internet in roamingii, fara o taxa suplimentara.

Astfel, Orange continua initiativa inceputa anul trecut prin optiunea Go Europe si face un nou pas catre o comunicare fara granite in interiorul spatiului european.

Totodata, clientii care aleg un abonament Pantera au acces la internet 4G si primesc gratuit inca o cartela SIM, pentru a folosi acelasi trafic de internet inclus in abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv.