Teamnet International, fosta firma a omului de afaceri Sebastian Ghita, si alte trei firme, respectiv S&T, Siveco si Romsys au depus oferte in cadrul licitatiei de sapte milioane de euro demarate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru implementarea unui sistem IT de prevenire a conflictelor de interese in achizitiile publice, conform datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Mai exact, cele 4 oferte au fost depuse de urmatoarele firme (vezi documentul atasat):

1. S&T Romania (ofertant), impreuna cu Ness Romania - tert sustinator si Information Business Consulting

2. Siveco Romania (ofertant), impreuna cu UTI Group (ofertant asociat), SAP Romania - tert sustinator si Computer Sharing Bucuresti - subcontractant

3. Teamnet International - ofertant

4. Romsys - ofertant

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a demarat in luna ianuarie din acest an o licitatie deschisa pentru implementarea unui sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese in achizitiile publice, contract in valoare de 31 milioane lei (circa 7 milioane de euro) finantat prin fonduri structurale. Sistemul va fi implementat in 12 luni de la atribuirea contractului, iar media cifrei de afaceri din ultimii trei ani a firmelor interesate sa participe la aceasta licitatie trebuie sa fie de aproape 50 milioane de lei (fara TVA).

  • "Un sistem informatic integrat care va preveni conflictul de interese in timp real, in prima faza la achizitii publice pe fonduri UE si apoi la achizitiile publice din tot sistemul national, va fi operational pana la jumatatea anului 2014", declara la sfarsitul lunii octombrie 2013 Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Pentru detalii despre aceasta licitatie citeste si:ANI a demarat licitatia de sapte milioane de euro pentru implementarea unui sistem IT de prevenire a conflictelor de interese in achizitiile publice

Grupul Teamnet, care este format din patru companii specializate in integrarea de solutii IT&C, tehnologie medicala, automatizare de sisteme si cloud, a fost infiintat de antreprenorul Sebastian Ghita - in prezent deputat din partea PSD -, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.