Samsung a lansat recent noul Galaxy S5, iar cea mai criticata trasatura, parodiata si de concurenta, este carcasa de plastic. Unul dintre designerii Samsung apara decizia si explica faptul ca s-a dorit obtinerea unui telefon cu un design "prietenos" si "uman", iar metalul nu era potrivit pentru asa ceva, noteaza Engadget.

Samsung Galaxy S5Foto: Hotnews

"Tinta noastra a fost sa obtinem un design folositor, prietenos si mai uman", explica Dong Hun Kim, designer de produs la Samsung, intrebat despre carcasa de plastic atat de criticata. "Voiam ceva care sa fie placut de atins si sa ofere o mai buna aderenta. Daca am fi folosit metalul, designul ar fi parut greu si rece. Cu plastic insa, textura este mai placuta. Credem ca telefonul li se va parea oamenilor mai prietenos, mai calduros. Materialul era cel mai bun pentru a exprima volume si pentru a infatisa conceptele noastre de design.", spune el.

Relatand subiectul, Yahoo News se intreaba ce va spune Samsung atunci cand va lansa o versiune de Galaxy cu carcasa metalica, mai ales ca se zvoneste ca vor exista astfel de versiuni "metalizate" de S5 in urmatoarele luni.

Noul Galaxy S5 este echipat cu o cameră foto de 16 megapixeli, display FHD Super AMOLED (1920x1080) de 5,1 inci și procesor quad-core de 2,5 GHz. Actuala generatie (S4) are pe spate camera de 13 MP si ecran de 5 inci. Camera de pe fata este de 2 MP.

Telefonul a fost lansat oficial la final de martie in tara, "la liber" poate fi gasit de la aproximativ 2.600 lei, insa in cele mai multe magazine costa intre 2.900 si 3.100 lei.