Samsung Electronics a anuntat ca numarul smartphone-urilor Galaxy S5 care au probleme cu camera foto dar care au fost livrate in piata este "foarte limitat" si ca a luat masuri pentru ca problema sa nu mai apara in cazul noilor livrari, informeaza Reuters. Oficialii Samsung au declarat si pentru The Verge ca au constatat ca un numar limitat de terminale Galaxy S5 ar putea avea o problema care ar duce la aparitia unui mesaj de eroare - 'Camera Failure', dupa care camera foto nu mai poate fi folosita.

Samsung Galaxy S5Foto: Hotnews

Plangeri ale utilizatorilor in legatura cu aceasta problema a camerei foto de 16 MP a smartphone-ului S5 au aparut saptamana trecuta, la mai putin de o luna de la lansarea pe plan mondial a noului varf de gama Samsung, scrie Reuters.

  • "Problema a fost cauzata de o complicatie aparuta in cadrul componentei ROM (Read Only Memory) care stocheaza informatia necesara pentru operarea camerei foto", potrivit unui raspuns Samsung via e-mail, citat de Reuters.

Un purtator de cuvant al producatorului sud-coreean a evitat sa spuna luni cate terminale sunt in aceasta situatie, precizand doar ca problema a fost semnalata in SUA si in cateva alte tari.

Clientii afectati de problemele camerei foto din Galaxy S5 sunt sfatuiti sa contacteze serviciile de suport ale Samsung sau ale operatorului de telefonie mobila de la care au cumparat telefonul.

Noul Galaxy S5 este echipat cu o camera foto de 16 megapixeli, display FHD Super AMOLED (1920x1080) de 5,1 inci si procesor quad-core de 2,5 GHz. Actuala generatie (S4) are pe spate camera de 13 MP si ecran de 5 inci. Camera de pe fata este de 2 MP.

Telefonul a fost lansat oficial la final de martie in tara, "la liber" poate fi gasit de la aproximativ 2.600 lei, insa in cele mai multe magazine costa intre 2.900 si 3.100 lei.