Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a raportat un profit net de 7,4 trilioane woni (7,5 miliarde dolari) in primul trimestru din acest an, in crestere cu 7,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Bloomberg. Pe de alta parte, vanzarile diviziei de telefoane mobile, care reprezinta cel mai mult in afacerile producarorului, au scazut pana la 32,4 trilioane woni (31 miliarde dolari), la cel mai mic nivel din ultimele cinci trimestre, in conditiile in care producatorii chinezi rivali au castigat teren in pietele emergente.

Profitul net anuntat de Samsung este cu mult peste media estimarilor a 19 analisti consultati de Bloomberg, care indica un profit net de 6,75 trilioane woni.

Pe de alta parte, cota de piata la nivel mondial pe segmentul smartphone-urilor a Samsung a scazut pentru prima data in ultimii 4 ani, conform datelor companiei de cercetare de piata Strategy Analitycs, ctate de Bloomberg.

Datele Strategy Analitycs, citate de Reuters, arata ca Samsung a inregistrat o scadere a cotei de piata pe segmentul smartphone la 31,2% fata de 32,4% in aceeasi perioada din 2013, urmata de Apple care a scazut de la 17,5% la 15.3%. In aceeasi perioada, producatorul chinez Huawei a raportat o cota de piata de 4,7%, nivel neschimbat comparativ cu anul anterior, iar cei de la Lenovo au ajuns la o cota de piata de 4,7% de la 3,9%.