Posta Romana a anuntat luni, 19 mai, ca "in urma negocierii cu liderii sindicali, s-au identificat solutii pentru rezolvarea majoritatii revendicarilor sindicale, si ca "negocierile privind revendicarile de natura salariala s-au apropiat de identificarea unei solutii corecte". Peste 85% dintre postasi au un venit lunar net intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse), potrivit sindicalistilor. Ministrul Razvan Cotovelea a cerut directorilor din Posta sa renunte benevol si din respect pana luni 19 mai 2014, ora 12.00, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM) care reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, dupa ce HotNews.ro a prezentat vineri, 16 mai, un document care arata ca Rosita Alexe, directorul executiv juridic al Postei va primi 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro in urma incetarii raporturilor de munca in companie.

30 de salarii compensatoriiFoto: Hotnews

In comunicatul transmis astazi, 19 mai, se mentioneaza ca "in urma negocierilor dintre Directorul General al Postei Romane si reprezentantii sindicali s-au identificat si stabilit modalitati concrete privind rezolvarea majoritatii revendicarilor sindicale.

Negocierile privind revendicarile de natura salariala s-au apropiat de identificarea unei solutii corecte, corespunzatoare atat pentru interesele salariatilor cat si pentru necesitatile companiei.

Rezolvarea revendicarilor salariale se va finaliza in urma analizei si deciziei actionarilor Postei Romane, Ministerul Societatii Informationale (75%) si Fondul Proprietatea (25%)".

In cadrul protestelor postasilor, sindicalistii au cerut acordarea unei cresteri salariale, egala cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, tuturor salariatilor, incepand cu data de 1 iunie 2014.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de 5.687 unitati postale, cu acoperire nationala avand 27.305 angajati.

Ministerul pentru Societatea Informationala a anuntat sambata, 17 mai, ca la initiativa ministrului Razvan Cotovelea, prin intermediul Adunarii Generale a Actionarilor, toti directorii executivi si directorii Postei Romane au fost invitati sa renunte benevol, pana cel tarziu luni 19 mai 2014, ora 12.00, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM) care reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, altele decat cele cuvenite prin prevederile din Contractul Colectiv de Munca (CCM), in semn de solidaritate si respect fata de angajatii companiei, a anuntat sambata ministerul.

Solicitarea vine dupa ce HotNews.ro a prezentat vineri, 16 mai, un document care arata ca Rosita Alexe, directorul juridic al Postei va primi 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro in urma incetarii raporturilor de munca in companie.

Ministrul Comunicatiilor impreuna cu ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea au invitat luni, 19 mai, conducerea Postei Romane, membrii CA si reprezentantii salariatilor la o reuniune exceptionala de dialog social pentru a analiza modalitatea prin care se vor respecta prevederile legale.