Vodafone, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat luni ca si-a extins acoperirea retelei 4G, care ofera viteze de internet de pana la 150 Mbps, in 9 noi orase, ajungand la un total de 19 orase. Reteaua a fost extinsa in Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures, alaturi de orasele deja existente: Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara si Bucuresti. Pana la sfarsitul lunii iulie din acest an, toate cele 19 orase vor avea o acoperire 4G de 100% din populatie, anunta operatorul.

  • "Ne bucuram sa oferim, de acum, serviciile 4G Vodafone romanilor din 19 orase, la viteze de pana la 150 Mbps. Vom continua extinderea treptata a retelei 4G, astfel incat, in urmatorii doi ani, sa acoperim integral populatia urbana a tarii. Numarul terminalelor 4G din reteaua noastra a ajuns la 160,000 si tot mai multi clienti ai serviciilor de business adopta solutiile 4G pentru a benefica de experienta superioara si eficienta crescuta aduse de tehnologia 4G", a spus Giovanni Chiarelli, CTO, Vodafone Romania.

Pentru clientii companii, Vodafone subliniaaza ca a implementat o serie de solutii de ultima generatie, prin intermediul tehnologiei 4G, precum o solutie VPN pentru monitorizarea sondelor petroliere, monitorizare video pentru unul dintre cele mai importante porturi din tara, sau o solutie completa de securitate, prin supraveghere video, cu stocare centralizata a datelor si acces de pe smartphone-uri si tablete.

Pentru clientii persoane fizice, operatorul a inclus, recent, serviciile 4G in toata gama de abonamente RED, la preturi ce pornesc de la 19 Euro/luna (TVA inclus). Mai multe informatii sunt disponibile pe www.vodafone.ro/abonamente.

Vodafone Romania a anuntat luna trecuta ca in anul fiscal incheiat la 31 martie 2014 a inregistrat venituri totale de 748,5 milioane de euro, in scadere cu 2,2%, fata de anul trecut, in baza organica. Pe de alta parte, al doilea mare operator mobil local a anuntat ca numarul de clienti a fost de 8.185.680 (n.a SIM-uri valabile) in crestere cu 104.390 de clienti, fata de anul trecut.