Cosmote a anuntat luni lansarea unei aplicatii mobile de mesaje chat (intre doua persoane sau in cadrul unui grup), schimb si distribuire de fisiere (video, audio, imagini, localizare, contacte) si apeluri video HD intre utilizatorii aplicatiei. Numita joyn, aplicatia este pusa la dispozitie in urma parteneriatului cu Deutsche Telekom si este dezvoltata de compania de comunicatii cloud Jibe Mobile. Toti clientii Cosmote care utilizeaza smartphone-uri (cu sistem de operare Android 2.3+ sau iOS 7.0+) beneficiaza de trafic de date netarifat in aplicatie pana in data de 15 iulie 2014.

joyn powered by CosmoteFoto: Cosmote Romania

joyn este o interfata de comunicare cu consumatorii pentru primele servicii de tip Rich Communication ale GSMA (GSM Association, asociatia care reprezinta interesele operatorilor de telefonie mobila din intreaga lume), conform informatiilor operatorului.

  • "Traim in epoca in care transmiterea mesajelor instant este o nevoie foarte importanta. Noutatile sunt impartasite imediat, oamenii arata prietenilor si familiei, in timp real, locurile speciale vizitate in timpul unei calatorii, surprind cele mai importante evenimente prin poze, filmari sau apeluri video. COSMOTE Romania este incantata sa ofere clientilor sai un nou tip de comunicare nelimitata. Astfel, aplicatia joyn powered by COSMOTE va conecta si mai mult clientii nostri, prin intermediul chat-ului in timp real, al apelurilor video sau al transferului de fisiere, fara costuri suplimentare", a declarat Mathias Hanel, Director Executiv Comercial - Segmentul Rezidential, Romtelecom si COSMOTE Romania.

Aplicatia "joyn powered by COSMOTE" poate fi descarcata de utilizatorii Android din Google Play si, respectiv, de utilizatorii iOS din App Store. Mai multe detalii despre cum functioneaza - aici.

Joyn se numara printre aplicatiile cu care operatorii de telefonie mobila incearca sa concureze cu aplicatii populare precum WhatsApp sau Viber. De altfel, Cosmote Romania a anuntat in luna noiembrie 2013 ca ofera in exclusivitate trafic nelimitat, netaxat, in cadrul aplicatiei WhatsApp, pentru toti clientii sai.

Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila, a introdus in primavara anului trecut pe piata din Romania propriul serviciu VoIP, numit Libon, care permite comunicare gratuita prin mesaje si apeluri HD intre utilizatorii care au instalata pe smartphone-uri aceasta aplicatie. Libon poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play, iar traficul de internet in cadrul aplicatiei este nelimitat in cadrul anumitor abonamente de voce si date.