Ericsson Romania va prelua responsabilitatea pentru operarea si intretinerea retelelor cu si fara fir, transmisie, domenii core si IP, precum si operarea retelelor pentru sistemele de suport operatiuni ale Romtelecom si Cosmote Romania, in baza unui contract cu o durata de 7 ani, au anuntat marti cei doi operatori de comunicatii. Incepand cu perioada urmatoare, aproape 730 de angajati ai Romteleocm si Cosmote se vor alatura organizatiei Ericsson Global Services, sustin companiile. HotNews.ro a informat in data de 2 iuniedespre externalizarea acestor operatiuni catre Ericsson, avand la baza o nota interna transmisa angajatilor de Nikolai Beckers, seful Romtelecom si Cosmote, informatii confirmate la acel moment de cei doi operatori.

Romtelecom si Cosmote externalizeaza catre Ericsson operarea si intretinerea retelelorFoto: Romtelecom
  • "Romtelecom si COSMOTE Romania opteaza pentru un model de afaceri bazat pe servicii de suport integrat in cadrul structurii organizationale din zona de Operare si Intretinere Retea, prin semnarea unui contract cu Ericsson. Ca urmare a acestei decizii, unitatile Intretinere Retea Pasiva, respectiv Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila vor fi transferate la Ericsson Romania.
  • (...) Acest partener a fost selectat ca urmare a unei licitatii la care au participat jucatori importanti de pe piata locala si internationala. Incepand cu perioada urmatoare, un numar de aproximativ 730 angajati din echipele Romtelecom si COSMOTE anterior mentionate se vor alatura organizatiei Ericsson Global Services", se arata in comunicatul transmis marti de catre cele doua companii de comunicatii electronice.

In baza unui contract cu o durata de 7 ani, Ericsson isi largeste astfel prezenta de servicii de suport integrat in Romania, printr-un nou acord cu Cosmote Romania si prin extinderea parteneriatului cu Romtelecom.

  • "Conceptul de servicii de suport integrat reprezinta un model de afacere menit sa optimizeze concentrarea asupra activitatilor de baza, totodata obtinandu-se eficientizarea costurilor. Preocuparea noastra continua de a opera mai bine, mai repede si mai eficient, oferind in acelasi timp excelenta pentru clientii nostri, ne-a determinat sa optam pentru aceasta solutie", a declarat Nikolai Beckers, Chief Executive Officer Romtelecom si COSMOTE Romania.

Ericsson va prelua responsabilitatea pentru operarea si intretinerea retelelor cu si fara fir, transmisie, domenii core si IP, precum si operarea retelelor pentru sistemele de suport operatiuni ale Romtelecom si Cosmote Romania.

  • "Romania este o piata foarte importanta pentru Ericsson, motiv pentru care aceasta tara gazduieste unul dintre cele patru Centre Globale de Servicii. Acest acord ne va inlesni cunoasterea pietei din Romania, sustinand in acelasi timp acesti operatori sa isi optimizeze calitatea retelei, calitatea serviciilor in general, imbunatatind experienta clientilor - pentru a incuraja loializarea in randul utilizatorilor finali", a declarat Jean-Claude Geha, Vice Presedinte si Head of Managed Services Ericsson.

Centrele Globale de Servicii ale Ericsson - situate in China, India, Mexic si Romania - gazduiesc centre de operare retea globale care, in colaborare cu centrele locale si regionale, ofera servicii de suport integrat pentru retele ce deservesc 1 miliard de abonati. Centrele Globale de Servicii dezvolta de asemenea competente pentru a sustine organizatiile regionale in livrarea de servicii profesionale pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii, precum consultanta, IT, integrarea sistemelor, implementarea retelei si suport pentru clienti.

HotNews.ro a informat in data de 2 iunie 2014 despre externalizarea acestor operatiuni catre Ericsson, avand la baza o nota interna transmisa angajatilor de Nikolai Beckers, seful Romtelecom si Cosmote, informatii confirmate la acel moment de cei doi operatori.