Romtelecom a anuntat luni lansarea unui proiect, realizat cu fonduri UE, prin care din aceasta vara, 200 de studenti vor putea incepe stagii de practica in cadrul companiei, in diferite departamente, stagii la finalul carora unii dintre acestia ar putea fi angajati in cadrul companiei. Romtelecom si Cosmote au anuntat in aceasta luna externalizarea catre Ericsson a serviciilor de operare si intretinere a retelelor, proces prin care 730 de angajati ai celor doua companii vor fi transferati catre Ericsson.

  • "Invitam studentii de la facultatile din Bucuresti sa se inscrie in acest proiect - ii vom ajuta sa se familiarizeze cu felul in care functioneaza o companie complexa de telecom si IT&C. Astfel, credem ca le va fi mai usor sa isi gaseasca un loc de munca dupa terminarea studiilor, conform atat cu latura aplicativa a specializarii lor, cat si cu cerintele tot mai exigente de pe piata muncii", a declarat Anca Georgescu Aladgem, Director Executiv Resurse Umane Romtelecom si Cosmote Romania.

Cei care vor trece de procesul de selectie vor avea posibilitatea sa intre intr-un stagiu de practica de pana la 6 luni in cadrul Romtelecom, peste 100 de pozitii fiind deschise la concurs in departamentele IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial - vanzari si relatii clienti.

Studentii interesati trebuie sa acceseze pagina proiectului pentru a completa formularul de aplicare si CV-ul, care vor fi evaluate de catre Catalyst Recruitment Solutions. Aplicatiile vor fi evaluate in baza a cinci criterii: specializarea academica si corelarea cu stagiul pe care aplica, activitatea extra-curriculara, calitatea aplicatiei, cunostiinte tehnice sau functionale, anul de studiu. Etapa urmatoare a procesului de selectie va consta intr-un test de evaluare a abilitatilor logice, precum si a cunostintelor tehnice sau functionale ale candidatilor, in functie de pozitia pentru care au aplicat (IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial - vanzari si relatii clienti).

  • "Candidatii care vor obtine un anumit punctaj la testul de abilitati logice vor trece printr-o noua etapa de selectie, la finalul careia vor fi selectati 360 de studenti care vor beneficia de sesiunile de orientare si consiliere, in doua etape - un test de personalitate si, ulterior, parcurgerea unei sesiuni personalizate de orientare si consiliere profesionala", a explicat Roxana Zainea, HR Catalyst Recruitment Solutions.

La final, in functie de profilele elaborate de specialisti, din cei 360 de studenti vor fi selectati 200 care vor participa la stagiile de practica, sub atenta supervizare a unui mentor desemnat din cadrul Romtelecom.

Proiectul este realizat cu fonduri europene, in urma obtinerii unei finantari in valoare de aproximativ 2 milioane lei in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.