UPC Romania, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat marti ca Jon Garrison este noul Chief Financial Officer (CFO) al companiei, preluand toate activitatile legate de zona financiara a operatorului. Anterior numirii sale in pozitia de CFO al UPC Romania, Jon Garrison a fost, din 2010, Co-CFO in cadrul Unitymedia KabelBW GmbH, companie parte din Liberty Global.

Jon GarrisonFoto: UPC Romania
  • "Ma bucur ca Jon s-a alaturat echipei noastre de management - are o experienta vasta, de peste 15 ani, in domeniul financiar, din care peste 8 ani alaturi de echipa Liberty Global. Am deplina incredere ca Jon va contribui la sustinerea obiectivelor si la consolidarea operatiunilor UPC", a declarat Severina Pascu, CEO UPC Romania & Ungaria.

Jon Garrison, originar din Western Nebraska , si-a inceput cariera dupa ce a absolvit Universitatea din Denver, unde a obtinut si un master in domeniul financiar - contabil. A fost Audit Senior Manager pentru Deloitte in Denver si Londra timp de 7 ani.

In 2005, s-a alaturat companiei Liberty Global, in pozitia de VP Technical Accounting, responsabil pentru politica financiar-contabila a operatiunilor europene ale grupului. Jon a lucrat in Amsterdam timp de 4 ani si jumatate. In vara anului 2010, s-a mutat la Koln unde a preluat noi responsabilitati - pozitia de Co-Chief Financial Officer - Sr. Vice President Accounting in cadrul Unitymedia KabelBW. A coordonat operatiunile financiare, cele legate de taxe si trezorerie, relatiile cu investitorii, dezvoltarea afacerii si activitatile de conformitate.

UPC a inregistrat venituri de 37 milioane de dolari in primul trimestru din acest an, in crestere cu 7% fata de perioada similara din 2013, internetul fiind segmentul care a contribuit semnificiativ la aceasta evolutie. Cresterea anuala a numarului de clienti UPC este de 10.000 abonati, la 31 martie 2014 baza de clienti a companiei fiind de 1.179.500 clienti. Pe de alta parte, comparatia cu situatia la sfarsitul anului trecut arata ca UPC a pierdut 8800 de clienti in primul trimestru din 2014, inclusiv abonati la serviciile DTH (Direct to Home - satelit).