Posta Romana a anuntat joi deschiderea in Gara de Nord din Bucuresti a primului sau ghiseu postal cu program prelungit, care va functiona tot timpul saptamanii intre orele 07:00-00:00 si va oferi servicii complete, de la transfer de bani pana la vanzari de timbre. Ghiseul este amplasat intr-un spatiu care apartine Garii de Nord, au precizat pentru HotNews.ro oficialii operatorului national postal. Orarul clasic al unui oficiu postal este in intervalul 08:00 - 19:00 si o eventuala decizie de extindere a proiectului-pilot de la Gara de Nord va fi luata peste trei luni, dupa evaluarea impactului.

Primul ghiseu cu program prelungit din reteaua PosteiFoto: Posta Romana

Ghiseul Postal Gara de Nord, ghiseu exterior al Oficiului Postal nr. 12, este integrat in reteaua nationala a oficiilor informatizate si va functiona in intervalul orar 07:00 - 00:00. Clientii Postei Romane vor putea sa transfere bani, sa achite rovignete, facturi, taxe si impozite, sa cumpere timbre, dar si sa trimita colete.

Compania Nationala Posta Romana a demarat, anul trecut, un plan de modernizare a oficiilor si ghiseelor, precum si a serviciilor oferite. In urma acestuia, operatorul a deschis in Capitala trei spatii care ofera servicii imbunatatite: Ghiseul Postal Dacia, Oficiul Postal 39 si Oficiul Postal 41.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania, cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei, si opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala. Dintre acestea 4900 sunt in mediul rural si 700 in mediul urban. Anual, compania proceseaza un volum de sute de milioane de trimiteri postale si distribuie catre 5 milioane de beneficiari drepturile banesti aferente sistemului public de pensii, al asigurarilor sociale de stat, IOVR, agricultori si pensii militare.