Mozilla anunta acum cateva luni ca va lansa un smartphone low-cost la 25 de dolari, iar modelul s-a lansat acum in India la un pret ceva mai mare: 33 de dolari. Compania spune ca modelul simplu va fi accesibil si celor care pana acum nu si-au permis un telefon cu sistem de operare. Modelul are ecran de 3,2 inci, camera de 2 MP si procesor de 1 GHz.

Mozilla Intex Cloud FXFoto: Mozilla

Telefonul ruleaza sistemul de operare al Mozilla, a fost dezvoltat cu compania locala Intex Technologies, iar creatorii sai spun ca terminalul poate crea o revolutie pe o piata in care 70% dintre telefoanele mobile folosite sunt banalele "feature phones" fara sistem de operare.

Modelul costa circa 2.000 de rupii,, adica 33 de dolari, fiind mai scump decat tinta initiala (de 25 de dolari) in special din cauza costurilor de distributie.

Modelul are ecran tactil de 3,2 inci, camera de 2 MP, procesor de 1 GHz si 256 MB stocare, cu posibilitatea de extindere pana la 4 GB cu card microSD.

Telefonul dual-SIM are conectivitate Bluetooth si microUSB, iar bateria este de 1250mAh. Pe ecosistemul Firefox exista aproximativ 5.000 de aplicatii dintre care o mie vor putea fi accesate de pe acest telefon.