Orange a inceput sa vanda doua tipuri de minidrone prin care se pot realiza fotografii si clipuri video in aer liber sau in interior si care pot fi controlate de pe smartphone sau tableta, a anuntat operatorul de telefonie mobila. Acestea pot fi controlate cu ajutorul aplicatiei gratuite FreeFlight 3 pentru dispozitive iOS, Android, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 si sunt disponibile la preturile de 169 euro si respectiv 109 euro.

Minidrona Rolling spiderFoto: Orange Romania

Minidrona Rolling Spider de la Parrot este o drona zburatoare, care cantareste 55 g, ce se poate deplasa pe sol, pe pereti si chiar pe tavan. Aceasta este echipata cu o camera verticala, pozitionata sub fuselaj, care o ajuta sa se stabilizeze in timpul zborului si sa realizeaze fotografii in aer liber sau in interior, la diverse evenimente sau in vacanta. Imaginile sunt stocate in memoria flash de 1 GB si pot fi ulterior transferate pe computer.

Datorita senzorilor cu care este echipata, minidrona poate detecta daca este aruncata in aer si planeaza, chiar daca motoarele sunt oprite. Ea porneste automat si asteapta comenzile utilizatorului. In acelasi timp, daca una dintre elice intra in contact cu un corp solid, motoarele se opresc, pentru siguranta.

Minidrona Rolling Spider are autonomie de 8 minute si functioneaza cu o baterie reincarcabila Litiu-Polimer de 550 mAh, compatibila si cu cea de-a doua drona Jumping Sumo de la Parrot.

Minidrona Jumping sumo

Minidrona Jumping sumo

Foto: Orange Romania

Minidrona Jumping Sumo se poate deplasa cu o viteza maxima de 2 m/s in interiorul sau in afara casei, poate lua viraje in unghi drept si poate realiza intoarceri la 180 grade. Cele doua roti cu care este echipata sunt retractabile, se extind pentru o stabilitate crescuta la viteze mari si se retrag in pozitie compacta in spatii stramte.

Minidrona Jumping Sumo are autonomie de 20 de minute, poate sari pana la 80 cm inaltime si permite programarea unui traseu, care va fi regasit ulterior in miscarile predefinite ale dronei. In plus, aceasta este echipata cu obiectiv superangular care trimite imagini video in direct pe ecranul smartphone-ului sau tabletei pilotului. De asemenea, drona poate realiza fotografii si videoclipuri pe care le poate stoca pe un stick micro-USB conectat in prealabil la ea.

Conform informatiilor operatorului, cele doua minidrone sunt disponibile atat in Orange shop, cat si in magazinul online la pretul de 169 euro pentru Parrot Jumping Sumo, respectiv 109 euro pentru Parrot Rolling Spider.