Apple a transmis presei o invitatie la un eveniment care va avea loc in 9 septembrie in Flint Center, langa sediul companiei americane din Cupertino, moment la care se asteapta lansarea unor noi modele de iPhone si a unui ceas inteligent, informeaza Bloomberg. Se asteapta ca Apple sa introduca doua noi modele din legendarul iPhone, insa cu ecrane mai mari, unul de 4,7 inch, iar altul cu ecran de 5,5 inch, precum si a unui nou dispozitiv usor de purtat, posibil un ceas inteligent (iWatch), ceea ce ar insemna prima noua prima noua categorie de produs dupa lansarea tabletei iPad din 2010.

Invitatie AppleFoto: The Verge

"Am vrea sa spunem mai multe" se precizeaza in invitatia Apple.

Centrul Flint are 2300 de locuri si a fost folosit si in trecut pentru evenimente Apple majore, precum lansarea Macintosh din 1984 sau lansarea iMac in 1998. Apple a facut deja o regula din a-si lansa noile sale modele ale smartphone-ului iPhone in a doua marti din luna septembrie (9 septembrie) si a incepe vanzarile exact in perioada sarbatorilor de iarna.

Anul trecut a iPhone 5s si 5c au fost lansate tot in cea de-a doua zi de marti din luna septembrie. Este o mare presiune pe Tim Cook, seful Apple, de la care lumea vrea sa vada daca poate revolutiona piata cu noi categorii de produse, asa cum a facut-o Steve Jobs.

Dovada acestor asteptari o reprezinta si cresterea valorii actiunilor companiei americane. Apple este deja cea mai mare companie din luma dupa valoarea de piata, iar actiunile companiei au inchis joi la un pret de 102,25 dolari, in crestere cu 28%.

Redactorii de la The Verge scriu ca se asteapta sa fe prezentat cel putin un nou iPhone, posibil un iWatch, update-uri la sistemele de operare iOS si OS X si poate chiar mai multe.