​​Apple vrea sa transforme noul iPhone, care urmeaza sa fie prezentat in 9 septembrie, intr-un "portofel electronic mobil", gratie unui parteneriat cu operatori de plati electronice, banci si magazine, potrivit unei persoane aproapiate acestui proces, citate de Bloomberg. Utilizatorii vor putea face plati securizate cu noul iPhone, prin intermediul Touch ID, senzorul de recunoastere a amprentelor, si a unui cip bazat pe tehnologie Near Field Communication (NFC), care permite plati prin simpla apropiere a telefonului de anumite dispozitive speciale instalate la comercianti.

Cum functioneaza tehnologia Touch IDFoto: Hotnews

Acordul include operatori de plati precum Visa Inc., MasterCard Inc. si American Express Co si va fi dezvaluit pe 9 septembrie impreuna cu noul iPhone, a precizat pentru Bloomberg o persoana care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Oficialii Apple, Mastercard si American Express nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

In timp ce companii precum Google au investit in a crea modalitati de plata cu telefonul mobil in magazine, retailerii americani au adoptat greu tehnologia oin magazine. Acest lucru s-ar putea schimba prin intrarea Apple pe aceasta piata, in conditiile in care cele mai multe iPhone-uri se vand in SUA.