Sony a lansat la targul de tehnologie IFA Berlin cea de-a treia generatie a smartphone-ului Xperia Z, model cu ecran de 5,2 inci si camera de 20 MP. Sony a lansat si un smartphone mai mic, Xperia Z3 Compact, cu ecran de 4,6 inci si specificatii nu departe de Z3.

Sony Xperia Z3Foto: Sony

Xperia Z3 are procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 2,5 GHz, dispune de 3GB de RAM si stocarea este de 16, respectiv 32 GB, cu posibilitatea de extindere pana la 128 GB prin microSD. Sony promite ca bateria de 3100 mAH are doua zile autonomie.

Echipat cu un ecran de 5,2 inci, Xperia Z3 are o carcasa de aluminiu si panou de sticla temperata. Avand o grosime de 7,3 mm si o greutate de 152g, noul telefon este rezistent la apa si la praf. Smartphone-ul va fi disponibil in mai multe culori: alb, negru, aramiu sau verde-argintiu.

Sony a pastrat camera de 20,7 MP pe spate, iar pe fata se gaseste o camera de 2,2 MP. Noul smartphone are conectivitate 4G LTE, Wi-Fi,, Bluetooth, NFC, GPS si GLONASS. In curand va fi disponibila si versiunea dual-SIM.