Vodafone anunta ca a marit vitezele, stabilitatea si securitatea internetului mobil in retelele sale 3G si 4G
"Oamenii petrec tot mai mult timp pe mobil. Comparativ cu anul 2012, numarul smartphone-urilor vandute in Romania a crescut de 4 ori si consumul de date a crescut de 100 de ori in retelele 4G fata de retelele 2G. In acelasi timp nivelul amenintarilor cibernetice creste, cele mai recente date indicand ca Romania este pe locul 10 in lume la numarul de termnale mobile infestate", a declarat luni Andrea Rossini, directorul comercial al companiei.
O alta imbunatatire a retelelor anuntata luni de Vodafone ar permite o conexiune instantanee si stabilitate superioara la rularea clipurilor video, browsing sau descarcare de fisiere. Prin intermediul unui algoritm de optimizare si prin reteaua All-IP, Vodafone sustine ca ofera o latenta (timpul de raspuns) al serviciulor de internet mobil este de 30 milisecunde.
In ceea ce priveste cresterea securitatii online, compania a anuntat ca a implementat la nivelul retelei o solutie completa de securitate, pentru orice tip de terminal: smartphone, tableta, laptop sau PC. Solutia este disponibila tuturor clientilor Vodafone fara a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicatii.
Serviciul asigura protectie antivirus, antiphishing si antimalware pentru traficul de internet din reteaua Vodafone.
Acest serviciu de securitate este disponibil tuturor abonatilor RED, pe intreaga durata contractuala si pentru ceilalti abonati pentru o perioada de sase luni.
In Romania, Vodafone are acoperire 4G in unele dintre cele mai importante orase, cum ar fi: Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures.
Vodafone a anuntat in luna iulie din acest an, dupa o pauza de doi ani, numarul total de clienti (SIM-uri valabile) din Romania, raportand pe langa clientii de servicii mobile (voce si date) pe care ii raporta pana acum si pe cei de telefonie fixa, internet fix si m2m.
Compania a anuntat astfel un numar total de 8.567.752 de clienti in trimestrul incheiat la 30 iunie, dintre care 7.985.962 utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de internet broadband fix, reprezentand o scadere cu 91.687, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Semnal slab in Bucuresti cat si tara. In Bucuresti de multe ori am GPRS (ce sa mai vorbim de 4g).
Noroc ca sunt mai ieftini.
Nu stiu ce dispozitiv mobil e capabil sa primeasca date cu asha viteza. Telefonul in nici un caz. Si nici nu vad la ce ar folosi viteza asta.
Si in plus, telefonul meu pe 3G nu are nici pe de parte viteza de 3 MByte/s cit se lauda ei, ci mult mai putin.
Asha ca... cifrele astea aruncate abramburistic sunt doar reclama pentru publicul nestiutor.