​Vodafone a anuntat luni ca a implementat o noua tehnologie prin care toti clientii sai pot avea acces la viteze ridicate de transfer de date, de pana la 43,2 Mbps in reteua 3G si de pana la 300 Mbps in reteua 4G fara ca utilizatorii sa fie nevoiti sa-si cumpere terminale mai bune. Oficialii Vodafone spun ca atingerea acestor viteze depinde de gradul de congestie a retelelor. Reteaua 4G acopera in prezent integral 19 orase din tara, potrivit operatorului. In plus, operatorul a implementat o solutie de securitate care asigura protectie antivirus, antiphishing si antimalware pentru traficul de internet din reteaua Vodafone, fara ca utilizatorii sa-si instaleze suplimentar vreo aplicatie.

Reteaua Vodafone a fost optimizataFoto: Hotnews

"Oamenii petrec tot mai mult timp pe mobil. Comparativ cu anul 2012, numarul smartphone-urilor vandute in Romania a crescut de 4 ori si consumul de date a crescut de 100 de ori in retelele 4G fata de retelele 2G. In acelasi timp nivelul amenintarilor cibernetice creste, cele mai recente date indicand ca Romania este pe locul 10 in lume la numarul de termnale mobile infestate", a declarat luni Andrea Rossini, directorul comercial al companiei.

O alta imbunatatire a retelelor anuntata luni de Vodafone ar permite o conexiune instantanee si stabilitate superioara la rularea clipurilor video, browsing sau descarcare de fisiere. Prin intermediul unui algoritm de optimizare si prin reteaua All-IP, Vodafone sustine ca ofera o latenta (timpul de raspuns) al serviciulor de internet mobil este de 30 milisecunde.

In ceea ce priveste cresterea securitatii online, compania a anuntat ca a implementat la nivelul retelei o solutie completa de securitate, pentru orice tip de terminal: smartphone, tableta, laptop sau PC. Solutia este disponibila tuturor clientilor Vodafone fara a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicatii.

Serviciul asigura protectie antivirus, antiphishing si antimalware pentru traficul de internet din reteaua Vodafone.

Acest serviciu de securitate este disponibil tuturor abonatilor RED, pe intreaga durata contractuala si pentru ceilalti abonati pentru o perioada de sase luni.

In Romania, Vodafone are acoperire 4G in unele dintre cele mai importante orase, cum ar fi: Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures.

Vodafone a anuntat in luna iulie din acest an, dupa o pauza de doi ani, numarul total de clienti (SIM-uri valabile) din Romania, raportand pe langa clientii de servicii mobile (voce si date) pe care ii raporta pana acum si pe cei de telefonie fixa, internet fix si m2m.

Compania a anuntat astfel un numar total de 8.567.752 de clienti in trimestrul incheiat la 30 iunie, dintre care 7.985.962 utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de internet broadband fix, reprezentand o scadere cu 91.687, fata de aceeasi perioada a anului trecut.