Cine si-a cumparat sau isi va cumpara un abonament de voce din oferta curenta introdusa de Orange in luna iulie din acest an primeste bonus 1GB de internet 4G pe luna pentru fiecare an pe care l-a petrecut in aceasta retea, a anuntat joi operatorul. Compania a anuntat ca si-a extins acoperirea retelei 4G la metrou si in 200 de noi localitati si ca a lansat o retea 4G+ care permite viteze de internet mobil de pana la 300 Mbps, disponibila in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara. Pentru a-ti folosi internetul la viteze 4G trebuie sa ai un terminal si un SIM compatibile 4G si sa fii in aria de acoperire cu aceste servicii.

Oferta de fidelizareFoto: orange.ro

Orange, cel mai mare operator local de telefonie mobila, sustine ca a lansat "singura retea 4G+ deschisa clientilor, cu ajutorul primelor dispozitive 4G+ din Romania: smartphone-urile Samsung Galaxy S5 4G+ si Samsung Galaxy Alpha 4G+ si modemul Huawei E5786. Serviciul este disponibil in Bucuresti, precum si in Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara, unde clientii au avut ocazia sa-l testeze inca din luna aprilie la Orange shop. Din 22 septembrie serviciul 4G+ va fi disponibil promotional in toate abonamentele Pantera si in abonamentele Business Open cu resurse nelimitate, din oferta actuala a clientilor din cele 6 orase".

Orange a mai anuntat ca a extins acoperirea 4G si la metrou si in peste 200 de noi localitati. Orange sustine ca are cea mai extinsa acoperire 4G, cu peste 1300 de localitati, 48% din populatia tarii si 78% din populatia urbana.

  • Vodafone: Reteua noastra 4G acopera in prezent cele mai importante statii de metrou din Bucuresti

La inceputul acestei luni, Vodafone, al doilea mare operator mobil din tara, a anuntat ca a implementat o noua tehnologie prin care toti clientii sai pot avea acces la viteze ridicate de transfer de date, de pana la 43,2 Mbps in reteua 3G si de pana la 300 Mbps in reteua 4G fara ca acestia sa fie nevoiti sa-si cumpere terminale mai bune. Oficialii Vodafone sustin ca atingerea acestor viteze depinde de gradul de congestie a retelelor. Reteaua 4G a Vodafone acopera in prezent integral 19 orase din tara.

Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone au precizat ca, incepand de la inceputul lunii august, reteaua 4G acopera cele mai importante statii de metrou: Politehnica, Eroilor, Piata Unirii, Timpuri Noi, Dristor, Univesritate, Piata Romana, Piata Victoriei, Aviatorilor, Aurel Vlaicu si Pipera.

Vodafone sustine ca "reteaua 4G acopera, in prezent, 81% din populatia urbana si 45% din populatia totala a Romaniei si ca din luna iulie, acopera 100% din populatia celor mai importante 20 de orase si zone metropolitan din tara".