Romanii din strainatate pot din aceasta luna sa trimita bani in tara prin internet, accesand platforma de plati online PrioriPay, bani care sunt inmanati direct destinatarilor de catre postasi, a anuntat marti Posta Romana. Transferurile de bani se efectueaza doar in lei, iar comisioanele postale incep de la 10 lei pentru sume de pana la 200 lei, la care se adauga un comision PrioriPay de 0,5 euro. Intervalul de plata anuntat este de 48 de ore in mediul urban si 72 de ore pentru mediul rural, daca transferul se face in zilele de luni, marti, miercuri si joi.

Transfer de bani direct la domiciliuFoto: www.prioripay.com

Noul serviciu, numit "Bani direct acasa", se adreseaza in special romanilor din strainatate, insa transferul de bani se poate realiza de oriunde din lume, din fata calculatorului sau de pe telefonul mobil conectat la Internet, prin accesarea site-ului www.prioripay.com Comisionul perceput pentru acest serviciu se achita, integral, de catre expeditor si se compune din tarifele PrioriPay si cele ale Postei Romane.

Cum se face transferul de bani:

  • - accesarea de catre expeditor a platformei www.PrioriPay.com si deschiderea unui cont.
  • - alimentarea contului PrioriPay se va face prin intermediul un card bancar sau dintr-un cont curent deschis la o banca prin intermediul unui ordin de plata. Pentru persoanele aflate in Italia, se pot depune bani in numerar la oricare dintre sucursalele UniCredit Italia.
  • - dupa alimentare, in cadrul contului deschis, se va selecta sectiunea 'Transfer de fonduri', apoi butonul 'La Adresa' si in final se vor completa datele destinatarului. Nu este necesar ca acesta sa aiba cont deschis pe platforma PrioriPay.
  • - Posta Romana preia datele destinatarului din platforma si livreaza banii prin factorii postali la adresa mentionata.

Ce comisioane platesti:

Comisioanele pentru acest transfer sunt compuse din comisioanele aferente serviciului E-mandat al Postei Romane si cele ale platformei PrioryPay.com.

Transferurile de bani se efectueaza doar in lei, iar comisioanele postale incep de la 10 lei pentru sume de pana la 200 lei, la care se adauga un comision PrioriPay de 0,5 euro.

Pentru sume cuprinse intre 201 si 500 lei, comisionul Postei creste la 15 lei plus comisionul PrioriPay de 0,5 euro. Pentru sumele cuprinse intre 501 lei si 1000 de lei, comisionul postal creste la 20 de lei, la care se adauga comisionul de 0,5 euro.

Pentru transferuri de peste 1.000 lei, Posta percepe un comision de 20 lei plus 1% din suma de expediata, la care se adauga comisionul de 0,5 euro.

Transferurile de bani prin acest serviciu se efectueaza doar in Lei. In cazul in care expeditorul are suma transferului disponibila in EURO sau USD, acesta o poate efectua schimbul valutar in Lei direct in cadrul platformei online.

Conform datelor PrioriPay, intervalul de plata este de 48 de ore in mediul urban si 72 de ore pentru mediul rural - valabil pentru transferurile initiate in zilele de luni, marti, miercuri si joi (doar pentru tranzactiile cu destinatari din mediul urban). In cazul in care transferul este initiat sau se suprapune cu zilele de vineri, sambata si duminica, perioadele mentionate mai sus (48 de ore pentru mediul urban, 72 de ore pentru mediul rural) se pot modifica".

PrioriPay.com este o platforma digitala care permite plati, incasari si transferuri online. PrioriPay este marca comerciala a Capital Financial Services SA, primul emitent de moneda electronica din Romania autorizat de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania, cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei, si opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala.