​Dupa ce multi posesori de iPhone 6 s-au plans pe internet ca telefoanele s-au indoit cat timp au stat in buzunar, Apple a venit cu o reactie si spune ca aceste cazuri sunt extrem de rare, doar noua clienti semnaland problema. Compania spune ca a facut toate testele necesare si exclude o problema de design. Internetul s-a umplut de filmulete pe subiectul iPhone-urilor deformate, iar companiile rivale au facut si ele glume pe seama Apple.

iPhone-ul indoitFoto: Captura YouTube

iPhone 6 are ecran de 4,7 inci, iar iPhone 6 Plus are ecran de 5,5 inci, ele fiind cu mult mai mari decat iPhone-urile de pana acum (care aveau maxim 4 inci). La doar cateva zile de la lansare s-a nascut un mic scandal fiindca userii spun ca telefoanele s-au indoit cand au fost tinute in buzunarul pantalonilor, lucrul fiind valabil mai ales pentru modelul mare 6 Plus.

Apple spune ca in cursul utilizarii normale a telefonului este extrem de rara posibilitatea ca acesta sa se indoaie, compania adaugand ca doar noua clienti s-au plans de asa ceva. Compania spune ca telefonul e construit dintr-un aliaj special de aluminiu anodizat. Structura este ranforsata la interior de "traverse" din otet inoxidabil si din titan, iar telefoanele au fost supuse unor teste de presiune si torsiune in trei puncte, mai spune compania.

Apple spune ca telefoanele sunt peste standardele dure de calitate pe care le-a stabilit. Relatand subiectul, BBC noteaza ca Apple face si un test in care simuleaza purtarea telefonului timp de multe ore in buzunarul pantalonilor.

Noile iPhone-uri au carcasa din aliaj de aluminiu si sunt cele mai subtiri smartphone-uri Apple de pana acum. Ipoteza lansata in legatura cu deformarile era ca telefoanele sunt atat de lungi si atat de subtiri incat structura a ajuns sa aibe puncte slabe in care se produc indoiri permanente.

O problema care a suparat mult mai multa lume tine de un update de iOS care a ajuns sa fie retras dupa ce multi s-au plans ca telefoanele nu mai putea efectua si primi apeluri. Compania si-a cerut scuze pentru problemele update-ului iOS 8.0.1 si spune ca lucreaza intens pentru ca problemele sa se rezolva la versiunea iOS 8.0.2.