​Orange, liderulpietei de telefonie mobila din Romania, a anuntat vineri ca va pune in vanzare pe piata locala noile modele iPad Air 2 cu Wi-Fi + 4G si iPad mini 3 cu Wi-Fi + 4G in luna octombrie din acest an impreuna cu abonamente de date. Apple a anuntat joi noua generatie a tabletei iPad, cea mai subtire tableta de pe piata, si cea de-a treia generatie a iPad mini, modelele urmand a fi disponibile din aceasta luna in SUA. Preturile pe piata americana pornesc de la 499 dolari pentru iPad Air 2 si 399 dolari pentru iPad mini 3.

iPad-uriFoto: Apple
  • UPDATE (11:25) Si Vodafone a anuntat, ulterior, ca va lansa cele doua noi tablete in cursul acestei luni.

iPad Air 2 e cu 18% mai subtire decat iPad Air (care deja era cu 40% mai subtire decat precedentul iPad. iPad Air 2 are 6,1 mm grosime, fiind cea mai subtire tableta din piata. Ecranul a ramas la dimensiunea consacrata (9,7 inci). Greutatea a scazut cu 32 de grame, la 437 grame.

Autonomia bateriei este de 10 ore, iar camera principala este de 8 MP (fata de 5 MP la precedentul iPad). Apple a prezentat si versiunea mai mica - iPad mini - care a ajuns la a treia generatie. Ecranul este de 7,9 inci, iar camera principala, de 5 MP. Versiunea mai mica de iPad - mini 3 - costa de la 399 dolari in varianta cu WiFi si 16 GB stocare, in timp ce varianta cu 128 GB costa 599 dolari. In varianta WiFi+LTE preturile sunt cu 130 dolari mai mari (intervalul 529-729 dolari).

Pentru detalii citeste: VIDEO Apple a lansat iPad Air 2 si a treia generatie de iPad mini