"In legatura cu Palatul Telefoanelor asteptam in acest moment raportul tehnic. N-as vrea sa ma pronunt. Sunt foarte multe prioritati pentru anul urmator. Nu stiu daca va fi spatiu bugetar necesar pentru achizitionarea acestui Palat mai ales ca, si pe buna dreptate, toata lumea isi pune intrebarea: si daca il achizitioneaza o institutie, Ministerul Culturii, ce va face cu el? Este o problema de zile pana cand raportul tehnic va fi finalizat si apoi va fi luata o decizie", a declarat marti Ministrul Comunicatiilor, Razvan Cotovelea, intrebat daca statul a luat o decizie privind dreptul de preemptiune asupra acestei cladiri simbol din Bucuresti.

Palatul TelefoanelorFoto: Telekom Romania

Telekom Romania (fostul Romtelecom) a anuntat in 24 septembrie 2014 scoaterea la licitatie a Palatului Telefoanelor, o cladire simbol a Bucurestiului, la pachet cu alte doua proprietati, la un pret de pornire de 21,6 milioane de euro, iar termenul limita de depunere a ofertelor a fost 20 octombrie.

Fiind monument istoric, statul, prin Ministerul Culturii, are drept de preemptiune.

La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Culturii a precizat ca nu si-a exprimat inca acest drept deoarece Telekom Romania nu a depus inca instiintarea oficiala privind intentia de vanzare a imobilului. Compania spune ca instiintarea trebuie sa cuprinda si pretul pe care il solicita vanzatorul, acesta fiind si motivul demararii licitatiei.